Şehirler Kumbara Gibidir

Batıkent Mahallesi’nde bulunan ISBAŞ Bimsblok Fabrikası’nın arkasındaki 50 dönümlük alanda Gökkubbe Fuar, Kongre Merkezi ve Kapalı Pazaryeri ile Otopark yapımı çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Yayınlanma:
Şehirler Kumbara Gibidir

Toplam 3 kattan oluşan, 9 bin metrekare alana sahip çelik konstriksiyondan yapılan katlı otopark da çeliklerin montajı tamamlanma aşamasına geldi. 300 aracın rahatlıkla park edebileceği alan Isparta’da çelikten yapılan ilk otopark olma özelliğini de taşıyor.

Isparta’daki sanayi ve iktisadi olayların gelişmesi amacıyla böyle bir çalışma gerçekleştirildiğini söyleyen Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, fuar alanının şehre büyük katkılar sağlayacağını kaydetti. Bu alanın projelendirilmesiyle birlikte çeşitli çevrelerce yersiz konuşmalar yapıldığını hatırlatan Başkan Günaydın projelerin en iyi şekilde hazırlandığını belirtti.

Çelik sistemle inşa edilen otoparkta ileri teknoloji kullanıldığını ifade eden Başkan Günaydın, otoparkın çelik montajlarında kaynak kullanılmadığını bunun da binayı daha esnek bir hale soktuğunu belirtti.

Kaynak kullanılmamasının deprem anında esneme payını yükselttiğini ifade eden Günaydın, yaptıkları her yapıda geleceği düşündüklerini aktardı. ‘Bu sistem oldukça iyi. Torunlarımızın torunlarına kadar gidebilecek bir çalışma. Nereye bir çivi çakarsak çakalım bunu siyasi gösteriş veya gelecek kaygısı ile değil, torunlarımız için yapıyoruz, buna göre çalışıyoruz” dedi.

Yapıların tamamının depreme dayanıklı olduğunu ve her şeyi ileriye dönük yaptıklarını yineleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Şehirler bir kumbara gibidir. Yapılar ileriye dönük yapılırsa yıllarca ayakta kalır. Bu çelik yapı da ileriye dönük olacaktır. Bu çalışmalarımızı belediyemizin kendi kaynakları ile yapıyoruz” dedi.

Başkan Günaydın ayrıca yeni projelerin de olduğunu bunlar arasında konut, Yenişehirler kurulmasının düşünüldüğünü ifade ederek, “Bunlar yapılırken de geleceğe yönelik düşünülecektir. Çünür’de kurulan Yenişehir de geleceği düşünülerek gerçekleştirilmektedir. Bunun yanı sıra yine Isparta’da şehir meydanı, tünel projelerimiz bulunuyor. Bunlarında yapımını kısa sürede planlıyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum