Şehirlerin Kralı Isparta Olacak

Şehirlerin Kralı Isparta Olacak

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Haziran 2018 00:52
Şehirlerin Kralı Isparta Olacak

Isparta Belediyesi İftar Yemeği ve Ramazan Programı, Gülcü Mahallesinde gerçekleştirildi. Isparta Belediye Başkanı Günaydın’ın ailesi ile birlikte katıldığı programa, MHP Milletvekili Adayı Hasan Basri Sönmez, başta Gülcü sakinleri olmak üzere şehrin değişik mahallelerinden gelen binlerce kişi yer aldı. 

Gülcü Meydanlığında düzenlenen İftar Yemeği ve Ramazan Programı etkinlikleri kapsamında gün boyu çocuklara yönelik çeşitli aktiviteler düzenlendi, kurulan balon parkta çocuklar gönüllerince eğlenme fırsatı buldu. 

Gülcü Meydanlığına gelen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, vatandaşlarla bir süre sohbet etti, ramazan aylarını ve yaklaşan bayramlarını kutladı. 

İftar sonrasında Grup 571 Çocuk İlahi Topluluğu sahne alırken, birbirinden güzel ilahileri Ispartalılar için seslendirdiler. 

Düzenledikleri iftar ve ramazan programlarının Isparta’ya hayır, uğur, bereket getirmesi temennisinde bulunan ve tüm vatandaşların ramazan aylarını ve yaklaşan bayramlarını kutlayan Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, şehirde çalışmaların her mahallede tüm hızıyla devam ettiğini söyledi. Şehrin öncelikle altyapısını düzelttiklerini ve bunda da yüzde 99 oranına ulaştıkların kaydeden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, şimdi de şehir süsleme sanatı çerçevesinde çalışmalar yapıldığını belirtti. Sanat, kültür ve gül dikimi konusunda da çalışmaların devam ettiğini aktaran Günaydın, “Isparta’mız yakın bir zamanda 81 vilayetin kralı olacak. Şehirlerin kralı Isparta olacak” dedi. 

Isparta’nın üç yıldır yaşanabilir şehir unvanını aldığını, bunu muhalefet partili bir belediye başkanı olarak gerçekleştirdiklerine değinen Başkan Günaydın, Isparta’ya büyük ekonomik kazanç getirebilecek çalışmalar üzerinde durduklarını anlattı. Isparta’da Gül Fuarı düzenlediklerini, gülün şehrin markası olduğunu dile getiren Günaydın, “Isparta’nın bu konuyla ilgili kazanç seviyesini artırmak istiyorum. Isparta’da kişi başına düşen gelir ortalamasını en yüksek seviyeye çıkarabilmek için bu fuarı düzenledik. Bu fuarın anlamı bu” dedi. Gül Fuarı ile birlikte sadece şehir merkezinin değil, en büyük gül üretimi yapılan yerler arasında bulunan köylerinde ekonomik olarak ele alınmış olduğunu belirten Günaydın, “Gül kıymetleniyor. Çin, G.Kore, Japonya başta dünyanın birçok ülkesinden bu fuara geldiler, iş bağlantıları kurdular. Satış arttıkça gül dikimi de artacak ve böylelikle köylerimizde kalkınacak, büyük ekonomik girdiye sahip olacak” şeklinde konuştu. 

Isparta’yı kültürel anlamda da geliştirmek amacıyla ciddi çalışmalar sürdürdüklerini, bunlardan birisinin de Kitap Fuarı olduğuna vurgu yapan Günaydın, bu fuara nüfusa göre 41 bin ziyaretçinin gelmesinin başarı sayıldığını ancak düzenledikleri ilk fuara 244, ikincisine ise 263 bin ziyaretçinin gediğini ve bunun bir rekor olduğuna değindi. 

Yine ‘Isparta’da neler oluyor?’ diye sorular sorulduğunu belirten Günaydın, “Şehrimize 500 bin adet gül dikildi, bu sayı bir milyona ulaşacak. Şehrimizde diktiğimiz ve yetişen bir milyon ağaç sayesinde kişi başına 5,5 ağaç düşüyor. Şehrimizin ismi yeniden Yeşil Isparta olmuştur. Yeşil mürüvvettir, biz mürüvvetimize ulaştık. Bin 200 km altyapı çalışması yaptık, 1100 km asfalt döktük. Asfaltta her mahallemiz hemen hemen bitmek üzere yüzde 95 oranına ulaştık” derken, meydanı dolduran vatandaşların ramazan aylarını ve yaklaşan bayramlarını kutladı. 

Konuşmaların ardından Gülcü Mahallesi Muhtarı Ruhullah Dereli, Başkan Günaydın’a mahallerine yaptığı hizmetler ve düzenlenen iftar yemeği ve ramazan programı dolayısıyla teşekkür plaketi, eşi Dilek Günaydın’a da çiçek takdim etti. Böyle güzel bir programın mahallerinde düzenlenmesinden dolayı teşekkür eden Dereli, Günaydın’ın yaptığı çalışmalardan dolayı büyük gurur duyduklarını belirtti.  

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum