Şehit Aileleri ve Gaziler ‘Artık Yeter’ Dedi

Şu ana kadar hiç bir taleplerinin olumlu cevaplanmadığını belirten Başkan İrez, “Ispartalı vekillerimize isteklerimizi dosya halinde defalarca sunmamıza rağmen kıllarını kıpırdatmadılar” dedi.

Yayınlanma:
Şehit Aileleri ve Gaziler ‘Artık Yeter’ Dedi

Isparta'da Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği, Ankara'da özlük haklarını içeren taleplerinin yerine getirilmesi için açlık grevine başlama kararı alan şehit ailelerine ve gazilere destek verdi

TAVİZLER GİDEREK ARTIYOR

Isparta'da Kaymakkapı Meydanı’nda toplanan Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği'ne üye gazi ve şehit yakınları özlük hakları taleplerinin yerine getirilmesi için Ankara'da açlık grevi başlatan ancak daha sonra bu eylemden vazgeçen şehit ailelerine destek verdi.

Dernek Başkanı Musa İrez, Isparta'da açlık grevine başlayan şehit yakını veya gazi olmadığını destek amaçlı toplandıklarını söyledi. Federasyonun bu eylemi desteklemediğini anımsatan İrez, "Biz bir eylemi yapmayı istemedik. Savaşta olsak böyle bir eyleme başvurmazdık. Ama PKK terör örgütünün açlık grevi neticesinde mecliste yasalaşıyor, anadilde savunma hakkı gibi taviz verildi. Bu tavizlerin giderek yaygınlaşacağını görüyoruz. Madem hak böyle alınıyor. Biz de bu yönteme başvuralım dedik. Şimdiye kadar almadığımız hakları almak için böyle bir eyleme başlandı" dedi.

ISPARTALI VEKİLLER KILLARINI KIPIRDATMADI

Şehit aileleri ve gazilerin şu ana kadar istedikleri kanun ve tasarıların karşılıklı paslaşmalara geciktirildiğini ve unutturulmaya çalışıldığını öne süren İrez, "Onlar unutacak fakat biz unutturmayacağız. Ispartalı vekillerimize isteklerimizi dosya halinde defalarca sunmamıza rağmen kıllarını kıpırdatmadılar. Bu yüzden artık yeter diyor ve haklı taleplerimizin Meclis'ten geçmesini istiyoruz" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum