Şehit Aileleri ve Gaziler İftar'da Buluştu

Isparta Valiliği, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, Süleyman Demirel Üniversitesi ve Isparta Ticaret ve Sanayi Odası birlikte şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar yemeği verdiler.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Ağustos 2012 12:05
Şehit Aileleri ve Gaziler İftar'da Buluştu

Barida Otelde verilen yemeğe Vali Memduh Oğuz ve eşi Canan Oğuz, Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç ve Recep Özel, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Necati Tekin ve eşi Selma Tekin, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve eşi Dilek Günaydın başta olmak üzere; daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, işadamları, Türkiye Harp Malulü Şehit Dul ve Yetimler Derneği Başkanı Musa İrez, Isparta Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ahmet Yaşar Ayyıldız ile birlikte çok sayıda şehit yakını ve gazi katıldı.

Kuranı kerim tilavetiyle başlayan iftar yemeğinde, ilimiz imam hatipleri tarafından bir birinden güzel ilahi ve kasideler seslendirildi.

İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı’nın yaptırmış olduğu yemek duasından sonra konuşan Vali Memduh Oğuz, bu milletin kahraman şehit ve gazilerini hiçbir zaman unutmayacağını ifade etti.

Vali Oğuz; “Bu millet şehit ve gazilerini asla unutmaz”
İftar yemeğine katılan şehit yakınları ve gazilerle tek tek ilgilenen Vali Oğuz; “Bu akşam aziz misafirlerimiz şehitlerimizin yakınları ve kahraman gazilerimiz. Şehitlerimiz ve gazilerimiz göreve giderken geri dönüp dönmeyeceklerini bilmiyorlardı. Bu konuda herhangi bir garantileri yoktu. Ama bir şeyi çok iyi biliyorlardı, bu milletin kendilerini hiç unutmayacağını biliyorlardı. Evet, bizim milletimiz kendisine hizmet etmiş olanları unutmaz, şehitlerini unutmaz, gazilerini unutmaz, kahramanlarını unutmaz… Isparta’da bu akşam bunun bir örneğini görüyoruz.

Ben bu iftara geldikleri için, teşrif ettikleri için tüm şehit yakınlarımıza ve gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum. Şehitlerimize Cenabı Allahtan rahmet diliyorum, mağfiret diliyorum. Gazilerimize sağlık ve afiyetler diliyorum” dedi.

Başkan Günaydın; “Vatan toprakları sizlerin sayesinde dimdik ayakta durmaktadır”
Değerli şehit yakınları ve gaziler ile bir arada olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın; “Bizlerin sizin gibi değerli şehit aileleri ve gazilerin arasında bulunması bizim için olağanüstü bir değerdir. Vatan toprağını korumak için şehit olan bu kahraman insanların yüzü suyu hürmetine güzel ülkemiz dimdik ayakta durmaktadır. Değerli şehit aileleri sizleri seviyoruz, sizlere sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz” dedi.

Garnizon Komutanı Tekin; “Sizler bizim baş tacımızsınız”
Şehit yakınlarının ve kahraman gazilerin her şeyden daha kıymetli olduğunu ifade eden Garnizon Komutanı Tuğgeneral Necati Tekin; “Sizler bizim baş tacımızsınız, hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Öncelikle Ramazanınız mübarek olsun, iftarınızı Allah kabul etsin.

Şehitlik mertebesi Peygamberlik makamının hemen arkasından gelmektedir, gazi ise bunun en yakınıdır. Ve hepimiz biliriz ki, biz Türk Milleti olarak zaten gazi bir milletiz. Kurtuluş harbinden bu yana ailesinden, sülalesinden şehit vermemiş, gazi olmamış hiçbir aile yoktur. Dolayısıyla hepimiz gaziyiz, hepimiz şehit yakınıyız” dedi.

Milletvekilleri Bilgiç ve Özel; “Tabi ki şehitlerimiz için, gazilerimiz için yapılanlar yeterli değildir”

Son yapılan düzenlemelerle şehit yakınlarına iş imkânı sağlandığını belirten Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç ve Recep Özel; “Elde olan imkanlarla her şeyin en güzeli sizler için yapılmaktadır. Son yapılan düzenlemelerle şehitlerimizin ikinci yakınları için iş imkânı sağlandı.
Aile ve sosyal politikalar bakanlığımızın hazırlamış olduğu yasal düzenlemelerle şehit yakınlarımızın, gazilerimizin ve terör mağdurlarımızın ücret sistemlerine yönelik olarak ilk defa yasal bir dayanak imkânı sağlanmıştır. Tabi ki şehitlerimiz için, gazilerimiz için bu yapılanlar yeterli değildir. Gönül bunların çok üzerinde, çok daha iyisini yapmayı arzu ediyor. Biz inanıyoruz ki önümüzdeki yasama süreçlerinde şehit yakınlarımız için, gazilerimiz için, terör mağdurlarımız için en güzel düzenlemeler yapılarak sizlerin her türlü yaşam standartlarını arttıracak gereken önlemler alınacaktır. İnşallah ülkemizi hep birlikte daha güzel günlere götürmek istiyoruz” dediler.

Yemek sonrasında şehit yakınları ve gazilere Kuranı kerim hediye edildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.