Şehit Ailesine Şehadet Belgesi Verildi

Afganistan’da faaliyet gösteren Uluslararası Güvenlik Yardım Kuvveti (ISAF) çerçevesinde Türkiye’nin komuta ettiği Kabil Bölge Komutanlığı emrinde görev yaparken 16 Mart 2012 tarihinde helikopter kazasında şehit olan Mehmet Akbaş’ın ailesine ‘Şahadet Belg

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Mayıs 2012 19:16
Şehit Ailesine Şehadet Belgesi Verildi

Afganistan’da faaliyet gösteren Uluslararası Güvenlik Yardım Kuvveti (ISAF) çerçevesinde Türkiye’nin komuta ettiği Kabil Bölge Komutanlığı emrinde görev yaparken 16 Mart 2012 tarihinde helikopter kazasında şehit olan Mehmet Akbaş’ın ailesine ‘Şahadet Belgesi’ verildi.
   
Kara Kuvvetleri Komutanı Hayri Kıvrıkoğlu imzasıyla gönderilen Şahadetlik Belgesi; Vali Memduh Oğuz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Necati Tekin ve eşi Selma Tekin, Isparta Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Ömer Uyan ve eşi Şenay Uyan, İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, Askeri Erkan ve eşlerinin katılımlarıyla şehidin Halıkent Mahallesinde bulunan evinde düzenlenen sade törenle Şehidin Babası Süleyman Akbaş ve Annesi Ayşe Akbaş’a takdim edildi.
   
Vali Oğuz; “Şehidimizin manevi hatırası sonsuza kadar yaşatılacaktır”
Evladınız milletimizin milli varlığına emanet, sizde onun bize emanetisiniz diyen Vali Oğuz; “Kutsal askerlik mesleğini yaparken, görevi başında üzücü bir olay sonucunda şehit düşen Kara Kuvvetlerinin değerli mensubu Uçak/Helikopter Teknisyeni Kıdemli Üstçavuş Mehmet Akbaş’ın manevi hatırası daima canlı tutulacak ve sonsuza kadar yaşatılacaktır.

Sizin öteden beri aile olarak gösterdiğiniz yüksek metanet ve vakar duruşunuz, Türk Şehit Ailesine yakışır örnek bir davranıştır. O bakımdan acınızı paylaşmakla birlikte şehidimizin yüksek mertebesini en iyi şekilde idrak etmiş olan bu aileye saygı duyduğumuzu da ayrıca ifade etmek istiyorum” dedi.

Ardından Şehidin Afganistan’da görev yaptığına dair Kabil Bölge Komutanı Tuğgeneral Levent Özkaya tarafından gönderilen Şilt ve arkasında Türk ve Afgan Bayraklarının bulunduğu şehidin fotoğrafı Babası Süleyman Akbaş’a verildi.  

Şahadetlik Belgesini Vali Oğuz’dan alan Şehit Babası Süleyman Akbaş; “Herkese çok teşekkür ediyorum. Bugün ikindi namazını müteakip Halıkent Camiinde Şehit Oğlum Mehmet Akbaş için Mevlidi Şerif okutacağız, tüm Ispartalıları davet ediyorum” dedi.
   
Şahadet Belgesini Vali Memduh Oğuz’dan alan Şehit Annesi Şerife Kalkan, oğlunu çok özlediğini ve onun için her gün dua ettiğini ifade etti. Anne Kalkan; “Oğlumun arkadaşları teskere alırken, benim oğlum bu belgeyi aldı” dedi.

Vali Oğuz; “Evladınız milletimizin milli varlığına emanet, sizde onun bize emanetisiniz”

Şerife Kalkan’a kahramanın annesi diye hitap eden Vali Memduh Oğuz; “Burada hep beraber bir kahraman Türk evladının annesine onlar için çok önemli olan milletimizin ve devletimizin büyük şükran hissini, minnet hissini ve takdir hissini bir belge olarak sunuyoruz. Zaten biz şehidimizin annesini çok yakından tanıyoruz, dedesini biliyoruz, kardeşlerini biliyoruz, mahallesini biliyoruz, kasabasını biliyoruz. Burası bir kahramanlar yuvası, çok fazla şehit vermiş bir beldemiz. Bu şehitler sıra dağının son zirvesi Süleyman Kalkan’ın annesi kahraman Türk kadını, onun yiğitliğini de biliyoruz, başka kahraman çocuklar doğurmuş. Kahraman Türk kadını olarak size devletimiz adına, milletimiz adına, Türk Silahlı Kuvvetleri adına bu belgeyi takdim ediyorum.

Gördüğünüz gibi kahraman evladımızın fotoğrafları evin en güzel köşesinde yerini almış, Süleyman sadece fotoğrafıyla değil bütün kahramanlığıyla hepimizin kalbinde yaşıyor. Sizi bir şehit annesi olarak öncelikle tebrik ediyorum, çünkü siz bir şehit annesi olarak en yüksek makamdasınız. Evladınız milletimizin milli varlığına emanet, sizde onun bize emanetisiniz” dedi. 

Vali Oğuz, bazı prosedürler bittikten sonra şehidin kardeşi Murat Kalkan’ın işe yerleştirileceğini, böylelikle hem annesine hem de okuyan kardeşlerine daha iyi bakacağını ifade etti. 24 saat kapısının açık olduğunu belirten Vali Oğuz; “Her türlü sıkıntınızda hiç çekinmeden arayabilirdiniz” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.