Şehit Astsubay Defnedildi

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde görev yaptığı sırada kalp krizi geçirerek şehit olan astsubay Hamit Yıldız'ın cenazesi, Isparta'da defnedildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Eylül 2013 12:39
Şehit Astsubay Defnedildi

Hakkari'de yapılan törenin ardından cenazesi Gelendost ilçesi Köke köyüne getirilen Yıldız için köy meydanında tören düzenlendi.

Törene Yıldız'ın annesi Neslihan, İstanbul'da görev yapan astsubay kardeşi Eyüp, eşi Dilek, 8 yaşındaki kızı Efza Dilhan Yıldız ile Isparta Valisi Vahdettin Özkan, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tümgeneral Ethem Büyükışık ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende Yıldız'ın öz geçmişi okundu.

Daha sonra bir süre askerlerin omuzlarında taşınan Yıldız'ın cenazesi, duaların ardından köy mezarlığında toprağa verildi. Çukurca'ya bağlı Kavuşak köyünde konuşlu bulunan askeri birlikte görevli astsubay Hamit Yıldız 2 gün önce kalp krizi geçirmiş, ilk müdahalenin ardından helikopterle kaldırıldığı Hakkari Askeri Hastanesinde yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum