Şehit Eri 5 Bin Kişi Son Yolculuğuna Uğurladı

Hakkari Çukurca'da şehit düşen 24 askerden 21 yaşındaki jandarma er Süleyman Kalkan'ın cenazesi, memleketi Yalvaç İlçesi'nde gözyaşları içinde toprağa verildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Ekim 2011 23:23
Şehit Eri 5 Bin Kişi Son Yolculuğuna Uğurladı

Hakkari’nin Çukurca İlçesi’nde teröristlerce yapılan hain saldırıda şehit olan Yalvaç Sücüllülü Piyade Er Süleyman Kalkan’ın cenazesi dün saat 14.00’da, askeri bir uçakla Süleyman Demirel Havalimanına geldi.

Şehit erin cenazesi gelmeden önce oğlunun cenazesini bekleyen acılı anne Şerife Kalkan’ı Vali Memduh Oğuz ve askerler teselli ettiler. Vali Memduh Oğuz, askeri erkan, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, AKP Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç ve Recep Özel, Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram ve şehit erin yakınları tarafından karşılanan şehit er Kalkan’ın cenazesi uçaktan indirildikten sonra anne Şerife Kalkan’ın haykırışları yürekleri dağladı.

Haber: Isparta Şehidini Son Yolculuğa Uğurladı
Düzenlenen törene, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun aralarında bulunduğu yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Şehit Kalkan'ın cenazesi top arabasına konulurken annesi Şerif Kalkan, "Benim yavrumu kuru yere koymayın. Onu kuru yere koymayın. Yavrum benim, kuzum benim. Hakkını helal et" diye ağıt yaktı.

Haber: Şehit Eri, Yalvaç'ta 5 Bin Kişi Son Yolculuğuna Uğurladı

Çobanlık yapan ve bekar olan Süleyman Kalkan'ın babasını üç yıl önce kaybetmişti. Kalkan İlknur (18), Ayşe, (15) Burcu (12) ve Murat (10) kardeşlerin en büyüğüydü. 

ŞEHİT KALKAN’A AĞLATAN KARŞILAMA

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum