Şehit Gökhan Aslan Defnedildi

Tuzla Piyade Piyade Okulu'nda bölüğünün spor denetlemesi sırasında pentatlon engelli koşu parkurunda düşerek şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Gökhan Aslan'ın cenazesi, Yalvaç’a bağlı Ayvalı köyünde toprağa verildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Şubat 2014 15:57
Şehit Gökhan Aslan Defnedildi

Şehit Gökhan Aslan'ın naaşı önce evinin önüne getirilerek aile, akraba ve yakınlarından helallik istendi. Baba ocağı önünde şehit Aslan'ın tabutuna sarılan aile fertleri, gözyaşı döktü.

Daha sonra köydeki camide düzenlenen törende Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün gönderdiği taziye mesajı okundu. Cumhurbaşkanı Gül, mesajında mukaddes vatan görevini ifa ederken şehit olan Aslan'ın kaybının derin üzüntüsünü yaşadıklarını ifade etti.

Albay Ersan Kazaz da "aslan gibi bir evladı" daha kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek, "Türk Silahlı Kuvvetleri komutanları olarak duygularınızı anlıyor ve acınızı tüm kalbimizle paylaşıyoruz" dedi.
Şehidin naaşı cuma namazının ardından Isparta Müftüsü Mehmet Emin Avcı'nın kıldırdığı cenaze namazı sonrasında köy mezarlığında toprağa verildi.

Bu arada tören sırasında fenalaşan şehidin bazı yakınları, sağlık ekibince sakinleştirdi. Şehit Aslan'ın erkek kardeşi Musa Arslan'ın "Düğünümüze gelecektin" diyerek ağıt yakması, törene katılanları duygulandırdı.

Şehidin cenaze törenine, Isparta ValisiVahdettin Özkan, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanı Tümgeneral Ethem Büyükışık, İl Emniyet Müdürü Mehmet Or, Yalvaç Kaymakamı Ahmet Altıntaş, YalvaçBelediye Başkanı Tekin Bayram, Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Recep Erdem, askeri erkan ve halk katıldı.

Emekli Uzmanlar (Erbaşlar) Derneği Genel Başkanı Esef Merdoğlu, törenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, şehit Aslan'ın geçirdiği kaza sonrası bazı ihmaller yaşandığına dair iddialar olduğunu kaydetti.
Merdoğlu, askeri savcılığın konuyu incelediğini ve dernek olarak kendilerinin de olaya müdahil olacaklarını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.