Şehit Komiser Eğitim ve Yardım Gönüllüsü İdi

Siirt'te 2009 yılında göreve başlayan şehit komiser Osman Demir, yaptığı sosyal, ekonomik ve eğitim çalışmaları ile tanınıyordu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Temmuz 2011 11:07
Şehit Komiser Eğitim ve Yardım Gönüllüsü İdi

Siirt'te 2009 yılında göreve başlayan şehit komiser Osman Demir, yaptığı sosyal, ekonomik ve eğitim çalışmaları ile tanınıyordu. Operasyonel kişilikten öte bir eğitim ve yardım gönüllüsü ve polis abi idi.

Devriye görevini yerine getirmekte iken, 15. 07. 2011 günü şehit düşen Komiser Osman Demir, gece gündüz demeden, mesai mefhumu gözetmeksizin, kendi ailesinden çocuklarından ve sevdiklerinden fedakarlık yaparak asli görevinin yanında, devlet ve halkın birlik ve beraberliğini sağlamak için çabalıyordu. Komiser Demir'in, dayanışmayı geliştirmek ve ülke bütünlüğü aleyhinde faaliyet gösteren terör örgütlerinin propagandalarını etkisiz hale getirerek yürüttükleri faaliyetlere karşı; Emniyet Genel Müdürlüğü ve valilik tarafından desteklenen projelerle gençlerin ve halkın terör örgütleri tarafından kandırılmalarını engellemek ve onları bu konuda bilinçlendirmek için bilgilendirme, önleme faaliyetlerine hem maddi hem manevi desteğini esirgemediği belirtildi.

ÇOCUKLARIN EĞİTİMİNE DESTEK VERİRKEN AİLELERİNİ UNUTMADI

Şehit Osman Demir, iki kız ve bir erkek çocuğu olan babasını seneler önce kaybetmiş. Evli ve eşi öğretmen olan Demir'in iki erkek çocuğu var. Komiser Osman Demir, şehit düşmesi ardından memleketi Isparta'nın Eğirdir ilçesi Balkırı Köyü'nde babasının yanında defnedildi.

SODES kapsamında Siirt Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün yürüttüğü 'Yeşeren Umutlar' projesi ile maddi imkanları olmayan ilk ve orta öğretim öğrencilerine dershane desteği sağlayarak sınava hazırlanmalarının sağlanmasında, öğrencilerle birebir ilgilenmiş olan şehit Osman Demir, önceki yıllarda Kurban ve Ramazan bayramlarında et, giyim ve bayramlıkları öğrencilerine ve ailelerine de götürmeyi de ihmal etmemişti. Onları adeta ailesinden birer fert ve ailesi kabul etmişti. Bu proje kapsamında 150 öğrenci ile ilgilendikleri belirtildi.

'Çanakkale Gezisi' ve 'Uzaklar Yakın Olsun' gezileriyle vatan ve millet sevgisinin pekişmesi, birlik ve beraberliğin sağlanması, ülkenin tarihi ve Ören yerlerinin tanınması ve farklı kültürlerdeki öğrencilerin birbirleriyle tanışıp kaynaşmalarını sağlamak amacıyla başta Çanakkale olmak üzere Mardin, Batman-Hasankeyf, Diyarbakır ve Şanlıurfa illerine gezi programları düzenlemiş ve öğrencileri ile birebir ilgilenen Demir, öğrencilerin yaptıkları geziyi hiç unutmadıklarını ifade etmişti.

ÖĞRENCİLERE SAHİP ÇIKTI Sadece Siirt ili değil diğer illerden Siirt Üniversitesi'ni kazanarak gelen öğrencilere de sahip çıkan Demir, onlarla da bir araya gelerek tanışmış ve sıkıntılarını bir bir dinlediği ifade edildi. Siirt'te yaşayan ailelere her konuda yardımcı olmak ve daha yakından tanışmak için evlerine ziyaretlerini ihmal etmeyen Demir'in, bazen ailesini de alarak maddi ve manevi sıkıntılara elinden geldiğince destek olduğu anlatıldı.

Yapılan projelerle dershaneye gitmelerinde yardımcı olunan öğrencilere sınavdan önce moral ve motivasyonlarını yüksek tutmak için kahvaltı, piknik ve gezi programları düzenlediği ifade edilen Şehit Demir, sınavdan sonra hediyeler verilerek başarılarını kutladığı belirtildi. Siirt'e yeni atanan öğretmenlere, rehber ve branş öğretmenlerine terör örgütlerinin Oyunları anlatılarak öğrencilere sahip çıkmaları konusunda konferanslar verilmesini sağlamış olan Demir'in, Siirt'te ortaöğretim kurumlarında okuyan öğrencilere 'Gençlik ve Güvenli Gelecek' konulu konferanslar verilmesinde destek olduğu vurgulandı.

"BİR POLİS OLMAKTAN ÇOK AĞABEYLİK GÖREVİ YAPTI"

Bu arada, Milli Egemenlik Lisesi'nde okuyan ve bu yıl Üniversite sınavına giren Ali Deniz adlı öğrenci, şehit düşen Komiser Osman Demir için "Başsağlığı diliyorum ve mekanı cennet olsun" diyerek, bir polis olmaktan çok bir ağabeylik görevi yaptığını söyledi. Komiser Osman Demir'in, öğrenciler bazında çok ilgilendiğini kendi gözüyle gördüğünü ifade eden Deniz; "Şanlıurfa, Hasankeyf, Gaziantep ve Diyarbakır gezisini beraber yaptık. Biz bu kadar güzel bir gezi hiç yapmamıştık. Çok memnun kalmıştık. İlimize yeni gelen öğretmenlere kahvaltı vermişti. Çok güzel şeyler anlatarak ilimizi tanıtmıştı. Maddi durumu iyi olmayan ailelere destek çıkmıştı. Kendi gözümüzle bizzat gördük. Biz onu hiç unutmayacağız. O öğrencileri okuldan alıp dershanelere kaydediyordu. Hastalara ve sıkıntısı olanlara yardım ediyor ve her türlü desteği veriyordu. Maddi ve manevi her türlü yardımı yapıyordu, ailelerimi ziyaret ediyor ve destek sağlıyordu. " dedi.

"DERSANE PARAMI YATIRDI, ONUN SAYESİNDE KAZANDIM"

Meryem Kaya adlı Üniversite öğrencisi ise Komiser Osman Demir'in, tanıdıktan sonra ziyaret edip, kendisini dershaneye kaydettiğini söyledi. Abilerinin bile üniversiteyi kazanacağına inanmadıklarını ama Osman komiserin güvendiğini belirten Kaya, şöyle dedi: "Gerçek bir abi idi. Dersane paramı yatırdı. Onun sayesinde kazandım. Şu anda üniversitede okuyorum. Duyduğumda çok üzüldüm. Kötü oldum. Ailesine sabır diliyorum. İnşaallah mekanı cennettir. Çok sık aile ziyaretimize gelirdi. Maddi ve manevi her yönden destek veriyordu. Allah rahmet eylesin. Polislikten çok ağabeylik yapıyordu. Sadece bana değil bütün öğrencilere. Onu abi olarak hiç unutmayacağız. "

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.