Şehit Sercan Kara Anısına Turnuva

Şehit Sercan Kara Anısına Turnuva

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Kasım 2018 11:27
Şehit Sercan Kara Anısına Turnuva

Gelendost Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünce, Hakkâri’nin Şemdinli İlçesinde çıkan çatışmada şehit olan Sercan Kara anısına Turnuva düzenlendi.

Gelendost Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünce, Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde güvenlik güçleri ile terör örgütü PKK mensupları arasında 02.11.2017 tarihinde çıkan çatışmada şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Sercan Kara'nın anısına Kurumlar arası Futsal turnuvası düzenlendi.
Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Kapalı Spor Salonunda gerçekleşen ve Gelendost Kaymakamlığı ile Gelendost Belediye Başkanlığının katkılarıyla icra edilen turnuvanın finali 28.11.2018 Çarşamba günü yapıldı.
İlçe halkının yoğun katılım sağladığı turnuvanın ödül törenine Şehidin baba ve annesi Menderes-Dilek Kara çifti davet edildi.

Final sonrası şehit anısına yaptırdığı tabloyu Menderes-Dilek Kara çiftine takdim eden Gelendost Kaymakamı Fatih Çevik katılımcılara şöyle konuştu: "Ülkemizin bekası için hayatlarını hiç çekinmeden seve seve feda eden şehitlerin isimlerini unutmamız mümkün değildir. Bu turnuvayı da şehidimiz Sercan Kara’yı unutmadığımızı göstermek, birlik ve beraberliğimizi vurgulamak amacıyla düzenledik. Biz öyle bir milletiz ki; Bu memlekette Ömer Halisdemirler, Fethi Sekinler, Sercan Karalar, Eren Bülbüller bitmez. Bu yüzdendir ki birlik ve beraberliğimizi bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir.”

Organizasyondan dolayı İlçe Spor Müdürü Mehmet Deniz’e ve katılımcılara teşekkür eden İlçe Kaymakamı Fatih Çevik, bu tür etkinliklerin sürekli yapılarak halk arasında kaynaşma sağlanması ve birlik ve beraberliğin pekiştirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
Duygusal anların yoğun olarak yaşandığı turnuvada tüm şehitlerin ruhuna Kuran-ı Kerim Tilaveti yapıldı. Halka yapılan helva ikramının ardından etkinlik iyi temennilerle sona erdi.

Düzenlenen Turnuvada ilk 3’e giren takımlar şöyle; Polis Gücü (Birinci), Milli Eğitim B Takımı (İkinci), Milli Eğitim A Takımı (Üçüncü)

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.