Şehitler Parkı Açıldı

Isparta’nın ilk ve tek Şehitler Parkı olan “26 Şubat Hocalı ve Şehitler Parkı” törenle açıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Mayıs 2013 13:27
Şehitler Parkı Açıldı

Birinci Dünya Savaşı’ndan bu yana toplam bin 250 şehit veren Isparta’da ilk ve tek olan Şehitler Parkı Anneler Günü’nde törenle açıldı. Törende Doğu ve Güneydoğu’da bölücü terör örgütüne karşı verilen mücadelede şehit düşen 84 Ispartalı şehidin ailesine de plaket verildi.

Demirköprü Mevkii eski mezbahane alanına yapılan Şehitler Parkı Anneler Günü’nde açıldı. Yapılan açılış törenine MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, Genel Sekreter Yardımcısı Abbas Bozyel, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz, Vali Yardımcısı Kadri Canan, MHP ve CHP İl başkan ve yöneticileri, şehit aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Ne mutlu şehit ailelerine. Böyle bir günde burada bizleri yalnız bırakmadılar. Bu parkın anlamı çok büyüktür. İlimizin ilk ve tek şehitler parkı. Terör örgütüne karşı verilen mücadelede şehit düşen 84 Ispartalı asker ailesi de bugün burada” ifadelerini kullandı.

Anneler Günü nedeniyle Ispartalı 84 şehidin annesini yılın annesi, ailelerini de yılın ailesi ilan eden Başkan Günaydın, “Onlar sorgusuz sualsiz cennette. Gönlüm öyle istiyor ki; hepimiz cennette buluşalım” dedi. Başkan Günaydın “Şehit ailelerimizin bu parka gelmelerini, burada hatıralarını canlandırmalarını istiyorum” diye konuştu.



Programda şehit aileleri derneklerinin temsilcileri de birer konuşma yaptı. Şehitler Parkı açılışı Kanal3 ekranlarından da canlı olarak yayınlandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.