Şehitlerimizin Adını Her Zaman Yaşayacağız

Geçen yıl Şırnak’ta şehit olan Uzman Çavuş Cihangir Can'ın eşi Tuğba Can, görev yaptığı Hafız İbrahim Demiralay İlkokulu'na, eşinin adını taşıyan toplantı salonu yaptırdı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Aralık 2017 19:48
Şehitlerimizin Adını Her Zaman Yaşayacağız

12 Nisan 2016 yılında PKK’lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen Uzman Çavuş Cihangir Can'ın eşi Tuğba Can, Isparta'da görev yaptığı okula eşinin adını taşıyan bir toplantı salonu yaptırdı. Salonun açılış kurdelesini şehidin eşi, oğlu, Vali Günaydın ve protokol üyeleri kesti. Uzman Çavuş Cihangir Can'ın eşi Tuğba Can, görevli olduğu okulun alt katındaki boş salonu toplantı salonuna çevirdi. Tüm masraflarının şehit eşi tarafından karşılanarak açılan toplantı salonunun törenine Isparta Valisi Şehmus Günaydın ve eşi Aysel Günaydın, Garnizon Komutanı Albay Ferat Vural, öğretmenler ve davetliler katıldı.

İstiklal Marşı'nın okunmasının hemen ardından kurdeleyi Vali Şehmus Günaydın, şehidin eşi Tuğba Can ile oğlu birlikte kesti. Salon girişine 'Ulaştırma Uzman Çavuş Cihangir Can köşesi' oluşturuldu. 5 ayda tamamlanan toplantı salonunda konuşan okul müdürü Vejdi Çetiner, şehidin özgeçmişini okudu. Şehidin eşi Tuğba Can'ın, okulun bir birimine kütüphane yaptırmayı teklif ettiğini aktaran Çetiner, kendilerinin önerisi üzerine toplantı salonu yaptırdığını ve salonun 5 ayda tamamlandığını anlattı.

ŞEHİTLERİMİZİN ADINI HER ZAMAN YAŞATACAĞIZ

 

Isparta Valisi Şehmus Günaydın, bu ülke için canını veren şehitlerin hatıralarının yaşatılmasının gerektiğini vurgularken, "Şehidimizin eşi, idareye müracaat ederek, eşinin adını yaşatmak adına böyle bir faaliyetle bulunmak istediğini iletti. Biz de idare olarak bütün şehitlerimizin aziz hatırasını yaşatmak için bütün kurumlarımızda her türlü çalışmayı gösteriyoruz. Şehitlerimizin isimlerini okullarına, kamu kurumlarına veriyoruz. Belediyelerimiz, şehitlerimizin aziz hatırasını yaşatmak için caddelere isimlerini veriyor" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.