Şehitlerin Tek Sorumlusu AKP'dir

Şehitlerin Tek Sorumlusu AKP'dir

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Eylül 2015 12:44
Şehitlerin Tek Sorumlusu AKP'dir

Her gün şehit haberlerinin geldiğini ifade eden MHP İl Başkanı Yalçın, bu konuda tek sorumlunun AK Parti olduğunu ileri sürdü.

Her gün gelen şehit haberlerine dün yeni birisi eklendi. Mardin’de okul inşaatında yangın var ihbarına giden polis aracındaki 4 polis mayının patlatılması sonucu şehit düştü. MHP İl Başkanı İsa Yalçın, gelen şehit haberlerinin tek sorumlusu olarak AK Parti’yi gösterdi. AK Parti’nin tek başına iktidar olma yolunda süreci buraya kadar getirdiğini ifade eden Yalçın, milletin verdiği koalisyon yetkisini de hiçe sayarak kendi başına kararlar aldığını ileri sürdü. Bu anlamada yaşanan süreci ve gelinen noktayı değerlendiren Yalçın, şunları söyledi;

MİLLETVEKİLİNDEN ÇOK MİLLET İRADESİNİN SANDIĞA YANSIMASIYLA İLGİLİYİZ
“MHP’den adaylık için birçok kişinin istifa ettiğini biliyoruz. Ama bunların Isparta’dan mı yoksa başka bir yerden mi aday adayı olacaklarını bilmediğimiz için isim vermek doğru değil. MHP, bu seçimlerde milletvekillerinin kim olacağından çok bu ülkede seçimin güvenli, düzgün ve millet iradesini sandığa yansımasına engel olacak engellerin ortadan kaldırılmasıyla ilgilenmektedir.

İLK GÜNDEN BERİ AKP’LİLER MİLLETİ OYALADI
7 Haziran seçimlerini algılayamayan, milletle dalga geçen ve siyasi partileri yok sayan irade, milleti zorla zehir içirir gibi seçime götürüyor. 7 Haziran seçimlerinde millet AKP’ye önemli bir mesaj vermişti. Biz senden memnun değiliz yapabiliyorsan hükümet kur denildi. Ama ilk günden beri AKP’liler milleti oyaladılar. Laf olsun diye MHP ve CHP ile görüşme yaptılar. Maalesef saray iradesini aşamayan güya hükümetin başındaki Başbakan ülkeyi seçime götürdü.

1 HAFTA KALA SEÇİM İPTAL BİLE EDİLEBİLİR
MHP koalisyon ortağı olmaktan çekinmedi. Sadece koalisyonun öncelikle mevcut durumda nasıl olabileceğini olmazsa MHP’nin bu işin içinde olduğunu ifade etti. 1 Kasım seçimlerinde eğer bu millet geleceği konusunda bir sıkıntı duymak istemiyorsa artık 13 yıldır yorulmuş, tükenmiş ve bir nevi kirlenmiş olan AKP’ye sandıkta gereken cezayı kesmesi lazım. Seçimlerin yapılıp yapılmayacağı da belli değil. Şuanda Cumhurbaşkanının yetkisinde olduğu için zaten yetkisi olmayan her şeyi kullandığı için son 1 hafta kala seçimi iptal da edebilir. Biz her ihtimali düşünüyoruz.

MÜCADELE VERECEK KADROLAR ÖNEMLİ
Isparta’da kimin milletvekili olacağından çok partisiyle, birikimi ve önemli tecrübeleriyle Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşundaki gibi mücadeleyi verecek kadrolar önemlidir. Hem yetişmiş kadrolar hem de bu kadroları doğru yönlendirebilecek siyasi irade MHP’dir. MHP, bu Yörük Türkmen şehri Isparta’dan da zorlanmadan geçeceğini düşünüyorum.

ŞEHİTLERİMİZİN TEK SORUMLUSU AKP’DİR
Bugün 4 şehidimiz var. Allah rahmet eylesin. Artık polislerimiz şehit olmaya başladı. Demek ki teröristler artık dağda değil, şehirlere konuşlanmış ve istedikleri gibi eylem yapar hale gelmiş. Bunun sebebi çözüm süreci adı altındaki ihanet sürecinin iktidarda kalma pahasına AKP’liler tarafından dikte edilmesidir. Bu şehitlerin tek sorumlusu AKP’dir. İşin bu noktaya gelmesinin sebebi AKP’dir. İşi bu noktaya getiren siyasi parti cezalandırılmalıdır. Artık Türk siyaset tarihinin derinliklere gömülmesinin zamanı gelmiştir. Bu ülkenin AKP’den kurtulması gerekir. Onun için de MHP olarak tüm gücümüzle çalışmalara devam edeceğiz.

ALGI MÜHENDİSLİĞİNE İZİN VERMEYECEĞİZ
AKP bundan sonra neyden bahsedecek bilmiyorum. ‘Şehirleri teröristlere teslim ettik, İmralı’yla görüşmelerimiz devam ediyor, Kandil artık bizim desteğimizle bir devlet kurmaya hazır, Isparta’ya bir şey yapamadık ama yapacağız’ gibi söylemleri mi seçimde konuşacaklar, bilmiyoruz. Ama bu seçimde algı mühendisliğine müsaade etmeyeceğiz. Gerçekleri herkes konuşacak biz de anlatacağız. Sandığa yansıyacak olan sonuç önceki seçimlerden çok farklı olacak.

BU YÖNETİCİLER VE CUMHURBAŞKANIYLA BİR YERE VARMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL
Şuanda 6 saat sonra neyin olabileceğini kimse kestirememektedir. Orta Doğu’da güven veren Batı’da da herkesin güven duyduğu ülkemiz şuan güven duyulmayan bir ülke haline geldi. Bir ülke terörle mücadele ederken, güçlensinler, şehirlerde altyapılarını tamamlasınlar der gibi teröristlerle aynı masada işbirliği yapmazlar. 2005 yılında Diyarbakır’da bu ülkede Kürt sorunu vardır, bu sorun benim sorunum diyen Recep Tayyip Erdoğan, 2015 seçimlerinden sonra bu ülkede Kürt sorunu yoktur, bu terör sorunu demiş, farklı bir süreci başlatmıştır. Allah ülkemizi korusun. Bu yöneticiler ve Cumhurbaşkanı ile bir yere varmamız mümkün değil.’’

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum