Şehr-i Gül Üniversitesine AK Parti Vetosu İddiası

TBMM' de YÖK Kanun tasarısı görüşmelerinde Isparta'ya Şehr-i Gül ismiyle ikinci bir devlet üniversitesi kurulmasını öneren Korkmaz, ilginç iddialarda bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Haziran 2013 09:51
Şehr-i Gül Üniversitesine AK Parti Vetosu İddiası

TBMM' de YÖK Kanun tasarısı görüşülmekte iken tasarıya eklenmek üzere bir önerge teklifi veren MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz; Eğitim altyapısı açısından hazır olan Isparta'ya ikinci bir devlet üniversitesi kazandırmak amacı ile, diğer illere açılacak yeni Üniversiteler ile birlikte, Isparta'ya da Şehr-i Gül Üniversitesi adıyla bir Devlet Üniversitesi kurulmasını önerdi. Isparta Milletvekili Recep Özel'in de bulunduğu Genel Kurulda iktidar milletvekillerinin Komisyondaki yerlerine oturmamaları nedeni ile Komisyon Salt çoğunluğunun olmaması gerekçe gösterilerek Korkmaz'ın önerisi görüşülemedi.

Bu esnada “Bir eğitim kurumunun açılmasını nasıl engellersiniz, siz okul açacağız dediğinizde biz eğitimi engellememek için hep destek olduk oturun komisyon sıralarına” diyen MHP Milletvekilleri ile AK Partili vekiller arasında sözlü sataşmalar yaşandı bunun üzerine Meclis Başkan Vekili Güldal Mumcu birleşime ara vermek zorunda kaldı.
Konu ile ilgili açıklama yapan Korkmaz; “Isparta halkı, SDÜ’nün tüm altyapısını oluşturarak, öğrencilere okul, barınma ve sosyal imkânlarını fazla fazla karşılamıştır. Hatta bazı alanlarda hizmet sektöründe arz fazlalığı vardır. Kurulacak ikinci bir üniversiteye hem insanlarımız hem de şehrin altyapısı hazırdır ve Isparta halkı bu yatırımı dört gözle beklemektedir. Bu gerekçeleri göz önünde bulundurarak Isparta’mıza ŞEHR-İ GÜL ÜNİVERSİTESİ adıyla ikinci bir devlet üniversitesi kurulmasını önerdik, maalesef AKP komisyonda çoğunluğun sağlanmasına destek vermediği için İçtüzük gereği önergemizi görüştürtmedi. Bakın 6 ilde üniversiteler açılmakta, bizim AKP milletvekilleri ise yine seyretmektedir. Isparta AKP Milletvekillerinin her zaman olduğu gibi bugünde beklemek ve susmak dışında attığı müspet hiçbir adım yoktur. Isparta’nın hükümet nezdinde, hakkını hukukunu bırakın savunmayı, vermiş olduğumuz değişiklik önergesine dahi hiç olmazsa seçildiği yere, Isparta’ya hürmeten destek vermelerini beklerdim, ama maalesef olmadı” Diyerek ayrıca konu ile ilgili önümüzdeki Salı günü Meclis kürsüsünde tekrar bir konuşma yapacağını belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum