Şehrimizi ‘Yeşil Isparta’ Yapmak İçin Çalışıyoruz

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde incelemelerde bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Şubat 2012 11:17
Şehrimizi ‘Yeşil Isparta’ Yapmak İçin Çalışıyoruz

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde incelemelerde bulundu.

Başkan Günaydın, şehre dikimi devam eden fidanlarla ilgili olarak yetkililerden bilgi aldı. Yaklaşık bir aydan bu yana yaşanan olumsuz hava koşulları dolayısıyla fazla ağaç dikimi yapılamadığını belirten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, çalışmaya devam ettiklerini ve dikilecek olan fidanların ise peyderpey şehre gelmeye devam ettiğini bildirdi.

Günaydın, “Ancak dikim yapamadığımız ve geçen bu süreç içerisinde biz lojistik olarak desteğimizi çok iyi sağlamaya çalıştık” dedi. Buna örnek olarak Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne köklü ağaçların dikilmek üzere gelemeye devam ettiğinden bahseden Başkan Günaydın, bu ağaçların saksılaştırıldığını ve dikilmek üzere bekletildiğini anlattı.

Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmesinde şunları söyledi: “Hava koşulları düzelir düzelmez ilk etapta dikime hazır halde bu ağaçlarımızı çoğalttık. Şu anda çok sayıda TIR’larla ağaçlarımız Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne geldi ve stok edildi. Havaların iyileşmesiyle birlikte ağaç dikimlerimiz süratle devam edecek.

Şu anda bu yıl içerisinde diktiğimiz ağaçlar yaklaşık 23 binde kaldı. Ancak tüm ekibimizle hazır vaziyette dikim için havaların düzelmesini bekliyoruz. Bu senede dikeceğimiz ağaç sayısını 100 bine çıkarmak istiyoruz. İnşallah başaracağız. Şehrimizi Yeşil Isparta yapmak istiyoruz. Buna da süratle devam ediyoruz. Geçen yıllardaki hedefimizi tutturduk, önümüzdeki senede 100 bin ağaç daha dikmeyi planlıyoruz. Isparta’mız 3-5 sene sonra gerçekten Yeşil Isparta’ya dönüşecek. Gençliğimizde söylenen Yeşil Isparta sloganı kayboldu, biz bunu tekrar geri kazandırmak istiyoruz.

Belediye Başkanlığımın ilk döneminde dikmiş olduğum 200 bin ağaçla ve geçen sene diktiğimiz 100 bin ağaç ile bu sene dikilecek 100 bin ağaçla yeşillendirme anlamında ciddi bir boyuta ulaşmış oluyoruz. Gelecek senede dikmeyi planladığımız 100 bin ağaçla Isparta’mız önemli bir kazanım elde etmiş olacak. Hedefimiz 600 bin ağaca ulaşabilmek, 600 bin ağaçta bir şehir için değerlendirme yapıldığında ülkesinde ve dünyada ön sıralarda yer almış oluyor, bütün gayretimle buna ulaşmaya çalışacağım. Isparta’mıza, insanlarımıza ve geleceğimize bunu layık olarak görüyorum. Şimdiden o güzel, yeşil Isparta hayırlı olsun diyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.