‘Şehrin Önünü Açın’

Özel İdareye ait çarşı merkezde ki bina hakkında konuşan İl Genel Meclisi Başkanı Osman Zabun, Belediye Meclisi’ne de göndermede bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Mart 2013 12:41
‘Şehrin Önünü Açın’

Şehri geliştirmek istiyorsanız, dikey kat artışına izin verin diyen Zabun, depremi bahane edenlere de örnek olarak Japonya’yı gösterdi.
Isparta gündeminden bir türlü düşmeyen ve siyasi polemiklere ait olan Özel İdare Eski Binası için geri sayım başladı. İl Genel Meclisi Başkanı Osman Zabun, Haber Gazetesi’ne yaptığı açıklama ile bir nevi son noktayı koydu. Başkan Zabun, “Özel İdare eski binası ile ilgili çalışmalarız devam ediyor. 10 gün içinde yıkım tarihi netleşecek” dedi.

DEPREM BAHANE OLAMAZ
Özel İdare Binası hakkında açıklamalarda bulunan Osman Zabun: “Daha önceki kararlar doğrultusunda nasıl bir konsepte kavuştururuz onu düşünüyoruz. Biz Ispartalıların ve şehrin geleceğini düşünmek zorundayız. Şu anda yıkıp yeniden 5 katlı bina yapılır. Ama sadece günümüz şartlarını düşünmemek gerekiyor.

Oraya yapacağımız bina şehrin 50 yada 100 yılına hitap etmeli. İlimiz ve Türkiye gelişiyor. 5 katlı bina yapmanın bir anlamı yok. Kentin menfaatlerini düşünmek zorundayız. İyi niyet çerçevesinde kimseyi kırmadan, şehri rencide etmeden bu sorunu çözmemiz gerekiyor. Kat emsali nedeniyle inatlaşmanın bir anlamı yok. Isparta’nın yararını düşünmek zorundayız.

Depremi bahane edilmemeli. İnşaat teknolojisi her geçen gün gelişiyor. Depremi bahane edenleri Japonya’ya bir baksınlar. Ülkemizde ki inşaat teknolojisi Avrupa’da dahi yok. Japonlar depremi en çok hisseden insanlar, ama gidin bir bakın yüksek ve gelişmiş binalara sahipler. Japonya’da şehir merkezlerinde yüksek katlı binalar var. Bu işin depremle bir bağlantısı yok. Belediye bize diyor ki orayı yeşil alan yapalım. Orası yeşil alan olmaz.

Madem yeşil alan yapmak istiyorsanız. Gelin hep birlikte tarihi dokuya zarar vermeden şehrin meydanının yeşil alan yapalım. yine belediye biz kat artışını verdi ama biz ince uzun istemiyoruz. Dolgun ve geniş olsun. Eğer şehrin gelişmesini ve modernleşmesini istiyorsanız dikey gelişmeye müsaade etmeniz gerekiyor” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.