Selçuklu Şehri Atabey’de Tarih Sempozyumu Projesi

Topraklarımızdan Tarih Fışkırıyor Tarihi Turizmle Birleştireceğiz!

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Haziran 2018 11:43
Selçuklu Şehri Atabey’de Tarih Sempozyumu Projesi

CHP Milletvekili Adayı İsa Önder Dinçtürk, Isparta topraklarından tarihsel miras fışkırdığını ifade ederek “Biz tarihle turizmi buluşturacağız. Isparta’nın ilçelerinde tarih sempozyumları yapacağız. CHP iktidarında Isparta tarihsel ve eko turizmden hak ettiği payı alacak” dedi.

CHP Isparta Milletvekili Adayı İsa Önder Dinçtürk, seçim çalışmaları kapsamında gittiği Atabey’de Ertokuş Medresesi’ni ziyaret etti. Karşılaştığı tablo karşısında üzüntüsünü gizleyemeyen Dinçtürk “800 yılı aşkın derin bir tarihe sahip bu Selçuklu eseri, Isparta turizminin bir sembolü olabilecekken, maalesef gereğince korunmamış. Yapılan düzenlemeler tam bir facia. Binanın orijinal özellikleri dikkate alınmamış. Restorasyonda çimento, fayans, sunta gibi malzemeler kullanılmış. Külliyenin bakımı ve güvenliğinden sorumlu kimselerle burada karşılaşamıyoruz bile. Kültür tarihimiz adına gerçekten acınası bir görüntü.” Dedi.

CHP Milletvekili Adayı Dinçtürk İzlenimlerinin ardından kendi çözüm önerilerini dile getirerek “Halkımızın desteğiyle yetki aldığımız takdirde Isparta turizmine ayrı bir önem göstereceğiz. Ertokuş Medresesi bu değerlerin başında geliyor. Dönemimizde bu büyük kültürel miras aslına uygun şekilde yeniden düzenlenecek. Gerekli tanıtımlarla yerli ve yabancı turistin daha yoğun olarak Atabey’e gelmesi sağlanacak. Hatta ilçemizde SDÜ’nün öncülüğünde bir Selçuklu Tarihi Sempozyumu’na Ertokuş Medresemizin görkemi ilham verecektir.” İfadelerini kullandı.

Dinçtürk, yerli ve yabancı turistleri Isparta tarihi ve doğasıyla buluşturacaklarını kaydederek, “Isparta’nın tüm ilçelerinde hem tarihi zenginliklerimiz var hem de doğal güzelliklerimiz. Başta SDÜ öğrencileri olmak üzere bu güzelliklerimizi insanlarımıza göstermemiz gerekiyor. En iyi tanıtım bire bir gidip gören insanların anlatımlarıdır. SDÜ’den her hafta ilçelerimize turlar düzenlemeliyiz. Öğrencilerimiz memleketlerine gittiklerinde bu güzellikleri anlatmalı. Sosyal medyada bu güzellikler paylaşılmalı ki, bütün Türkiye’yi ve dünyayı buralarda ağırlayabilelim. Bizim için turizm tarım kadar önemli. Bu bilinçle doğamızı tahrip etmeden turizmden hak ettiğimiz payı alabilmeliyiz. CHP iktidarında bu söylediklerimizi hep birlikte başaracağız.” Dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.