Selçuklulardan Kalma Esma Sultan Hamamı Restore Edilecek

Eğirdir Belediyesi, Selçuklular döneminden kalma Esma Sultan Hamamı'nın restorasyonu için ön çalışmalara başladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Nisan 2012 12:00
Selçuklulardan Kalma Esma Sultan Hamamı Restore Edilecek

Antalya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan müsaadesi alınan tarihi hamamın restorasyon maliyet hesabının çıkartılması için Vakıflar Genel Müdürlüğü Sanat Eserleri ve Yapı İşleri Daire Başkanlığı teknik elemanlar çeşitli incelemelerde bulundu.

Esma Sultan Hamamı Projesi hakkında Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral'e bilgi veren teknik personel, hamamın kapısının sonradan açıldığını ve asıl giriş kapısının dükkanların bulunduğu tarafta olduğunu proje üzerinde gösterdi.

İzinsiz ve tarih şuurundan uzak bir düşünce ile Selçuklu eseri olan Esma Sultan Hamamı'na yapılan eklemeler ve tahribatlarla büyük zarar verildiğini belirten Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, yapılacak restorasyon ile Eğirdir'e büyük bir hizmetin sağlanmış olacağını, böylece kıymetli eserin gün yüzüne çıkacağını ifade etti.

Başkan Özmeral, restorasyon için yaklaşık maliyet hesabı çıkarıldıktan sonra ihalesine geçileceğini belirtti. Özmeral, "Eğirdir bir hazinedir, kıymeti bilinmelidir. Hazinelerimizi bir bir ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Elimizden geldiği kadar tarihi, kültürel ve tabiat varlıklarımıza sahip çıkarak korumaya çalışıyoruz. İşte bunlardan birisi de Esma Sultan Hamamı'dır. Allah nasip ederse, hamamın restoresi ve çevre düzenlemesiyle Eğirdirimiz ayrı bir güzelliğe kavuşacaktır." dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.