Selçuk'tan Ramazan Uyarısı: İhtiyaca Göre Alışveriş Yapın

Selçuk'tan Ramazan Uyarısı: İhtiyaca Göre Alışveriş Yapın

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Mayıs 2017 13:08
Selçuk'tan Ramazan Uyarısı: İhtiyaca Göre Alışveriş Yapın

Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, Ramazan ayı nedeniyle gıda piyasasındaki hareketlenmenin spekülatörlerin iştahını kabartacağını belirterek, tüketicilerden ihtiyaca göre alışveriş yapıp spekülatörlere fırsat vermemelerini istedi.
 
Mübarek Ramazan ayına sayılı günler kalması dolayısıyla Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk’tan spekülatif fiyat hareketliliği uyarısı geldi. Ramazan ayının gelmesiyle birlikte gıda piyasalarında bir hareketlilik başlayacağına dikkat çeken Selçuk; “Gıda piyasalarında yaşanan bu hareketlilik bazı spekülatörlerin iştahını kabartmaktadır. Halkımızın mağdur edilmemesi için spekülatörlere fırsat verilmemeli, piyasaların canlanması için Ramazanı dört gözle bekleyen esnaf zan altında bırakılmamalıdır. Tüketiciler de Ramazanda gıda stoklaması yerine günlük ihtiyacına göre alışveriş yaparak spekülatörlerin ekmeğine yağ çalmamalıdır.

VERİLEN SÖZLER TUTULMALI
Ramazan ayında zam yapılmayacağına dair basında, perakendeciler tarafından çeşitli açıklamalar yapılmıştır. Yapılan açıklamalardan memnuniyet duymakla birlikte, verilen sözlerin tutulmasını istiyoruz. Verilen sözler tutulmalı, vatandaşın ekmeğiyle oynanmamalıdır” şeklinde konuştu.

MEYVE SEBZE BOL
Tüketicilere piyasada her şeyin bol miktarda olduğunu duyuran Başkan Selçuk; “Halkımızın Ramazan ayında en uygun fiyatla satın alabileceği ürün grubu yine yaş sebze ve meyvelerdir. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan Ayı sebze ve meyvenin kaliteli, bol ve ucuz olduğu bir mevsime denk gelmektedir. Halkımız Ramazan’da bol miktarda yaş sebze ve meyve tüketebilir. Ayrıca fakirin eti olan baklagillerde de hasat dönemi olması sebebiyle bu ürünlere kolaylıkla erişim sağlanabileceği düşünülmektedir.

ÖZELLİKLE KURUTULMUŞ ÜRÜNLERE DİKKAT!
Geçen yıl Ramazan ayı öncesi değerlendirmemiz ile kıyasladığımızda kuru üzüm, kuru incir, kuru kayısı ve fındık gibi kurutulmuş ürünlerde geçen yıla göre marketlerde ortalama %18 fiyat artış görülmüştür.  Özellikle Ramazan ayında halkımızın bu ürün grubuna talebi artmaktadır. Talep artışı suiistimal edilmemelidir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.