Şemdinli'de Hain Saldırı: 4 Asker Şehit

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde öğle saatlerinde çıkan çatışmada 4 asker şehit oldu, 6 asker de yaralandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Ağustos 2012 10:06
Şemdinli'de Hain Saldırı: 4 Asker Şehit

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Bağlar ile Zorgeçit köyleri öğle saatlerinde çıkan çatışmada 4 asker şehit oldu, 6 asker de yaralandı.
Güvenlik güçlerinin arazi arama tarama sonucunda daha öncePkk'lılar tarafından yola döşenen patlayıcının, askeri konvoyun geçişi sırasında patlaması sonrasında bölgede çatışma çıktı. Çatışmada 4 askerin şehit olduğu, 2 askerin de yaralandığı öğrenilmişti. Ancak daha sonra yaralı sayısının 6'ya çıktığıhaberi geldi.

Bölgede operasyon devam ediyor.
Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ne bağlı Bağlar ile Zorgeçit köyleri arasında askeri konvoyun geçişi sırasında öğle saatlerinde patlama meydana gelmişti.

Patlama, öğlen saatlerinde Şemdinli İlçe merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Bağlar ile Zorgeçit köyleri arasında meydana geldi. Pkk'lılar tarafından yola döşenen patlayıcının, askeri konvoyun geçişi sırasında patladığı belirtilirken, yaşanan olayla ilgili yetkililer tarafından henüz bir açıklama yapılmadı. Patlamanın ardından ise Yüksekova'ya yönünden 2 kobra tipi helikopteri ile Derecik bölgesinden zırhlı araçların bölgeye gittikleri gözlendi.

HAKKARİ KORUCU DERNEĞİ BAŞKANI KAÇIRILDI
Hakkari Korucu Derneği Başkanı Sadi Özatak ve beraberinde bulunan bir kişinin Pkk mensupları tarafından kaçırıldığı doğrulandı.
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in Hakkari'ye geldiği akşam kayıplara karışan Hakkari Korucu Derneği Başkan Sadi Özatak'ın, Mezran ve Bağlar Mahallesi ulaşımını sağlayan Katremas Köprüsü civarında yolunu kesen Pkk mensupları tarafından kaçırıldığı iddia edilmişti.

Korucu Derneği Başkan Sadi Özatak ile yanında bulunan Musa Temel isimli bir kişinin kaçırıldığı doğrulanırken, daha önce Özatak'ın Yeni Mahalle'de bulunan evinin önündeki aracı yakılmıştı.

BDP'Lİ VEKİL BÖLGEDE MAHSUR KALDI
Bölgede bulunan BDP Hakkari milletvekili Esat Canan da Twitter'dan bölgede mahsur kaldığını duyurdu. Canan, "Şemdinli'ye bağlı Derecik bölgesine giderken etrafta meydana gelen çatışmalar sebebiyle mahsur kalmış bulunuyorum", "Bölgeden çıkışımıza izin verilmiyor" diye yazdı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum