Semih Kaya Chelsea Maçı İle Tarihe Geçecek

Galatasaray'ın genç savunma oyuncusu, UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki Chelsea maçında forma giyerse sarı-kırmızılı takımda 100. resmi karşılaşmasına çıkacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Mart 2014 15:21
Semih Kaya Chelsea Maçı İle Tarihe Geçecek

Galatasaray'ın genç savunma oyuncusu Semih Kaya, 18 Mart Salı günü UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci turunda oynanacak Chelsea rövanş maçında "dalya" diyecek.

Sarı-kırmızılı takımın UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci turunda deplasmanda yapacağı Chelsea maçı Galatasaray'ın genç savunma oyuncusu Semih için ayrı bir anlam taşıyor. 2006 yılında girdiği Galatasaray altyapısından yetişen ve son iki sezonda kazanılan şampiyonlukta önemli rol alan Semih Kaya, sarı-kırmızılı formayla dalya heyecanı yaşıyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan 23 yaşındaki savunma oyuncusu, sarı-kırmızılı formayla 100. resmi maça çıkacak olmasının kendisi açısından önemli olduğuna değinerek, "Galatasaray formasıyla 100. maçıma çıkacağım için mutlu ve gururluyum. Böyle büyük bir camiada genç yaşıma rağmen 100. maça çıkmak çok önemli. Hatta mevkiniz stoperse çok daha önemli olduğunu düşünüyorum. Bir yandan da ailemin hayal ettiklerini gerçekleştirdim. Sonuçta onlar da benimle beraber bu gururu yaşıyor" diye konuştu.

Kaç maç oynadığını saymadığını anlatan Semih Kaya, bu durumun kendisini şaşırttığını dile getirerek, "Galatasaray arması altında 100 maça çok kolay değil. Açıkçası ben bu rakamlara hiç bakmamıştım ve maçları saymıyordum. Elbette 100. maça çıkacağımı duymak beni çok şaşırttı. Oldukça kısa bir zamanda bu rakama geldiğimi düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"GALATASARAY'DAN AYRILMAM SÖZ KONUSU DEĞİL"
Son zamanlarda adı yurt dışındaki büyük kulüplerle anılan sarı-kırmızılı futbolcu, Galatasaray'ın menfaatleri dışında takımından ayrılmasının söz konusu olmadığını söyledi.

Semih, Galatasaray'da sembol olmuş futbolcuların yakaladığı başarılara ulaşmak istediğini kaydederek, şöyle konuştu:
"Bunu her fırsatta dile getiriyorum. Kulübümün menfaatleri dışında Galatasaray'dan ayrılmam söz konusu değil. Bu camiaya örnek olmuş, liderlik yapmış ağabeylerim gibi ben de aynı mutlulukları, başarıları yaşamak istiyorum. Kulübümüzün menfaati olursa, elbette ki yurt dışı olur. 'Yurt dışı olmaz' diye bir şeyi hiçbir zaman söylemem. Ama şunun altını çizerek söylüyorum, Galatasaray Kulübü benden vazgeçmediği sürece ben asla Galatasaray'dan vazgeçmem."

İLK MAÇI KUPADA
Galatasaray formasıyla Süper Lig'de şimdiye kadar 78 maça çıkan Semih, sarı-kırmızılı formayı Türkiye Kupası'nda 4, TFF Süper Kupa'da 2, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ise 15 karşılaşmada terletti.

Galatasaray'ın A takımıyla ilk maçını 2008-2009 sezonunda o zamanki adıyla Fortis Türkiye Kupası müsabakasında Malatyaspor'a karşı yapan Semih Kaya, o sezon 3 de lig maçı oynadı. Hem altyapıda hem de A takımda ciddi sakatlıklar yaşayan 23 yaşındaki futbolcu, deneyimli oyuncuların arkasında forma şansı bulamadığı için ertesi sezonlarda Gaziantepspor ve Kartalspor gibi kulüplerde kiralık gitti. Sonra 2011-2012 sezonunda teknik direktör Fatih Terim tarafından sezon öncesi hazırlık kampına götürülen Semih, gösterdiği performansla takımda kalmayı başardı.

Gökhan Zan, Servet Çetin ve Tomas Ujfalusi gibi tecrübeli stoperlerin bulunduğu sarı-kırmızılı takımda 2011-2012 sezonunun ilk 8 haftasında forma şansı bulamayan Semih, 9. haftadaki Kayserispor maçında formayı teslim aldı ve bir daha bırakmadı. Genç savunmacı, o sezon Galatasaray'ın ligin sonuna kadar yaptığı 34 maçın 31'inde görev aldı.

2012-2013 sezonunda Galatasaray'ın Süper Lig, Türkiye Kupası ve TFF Süper Kupa olmak üzere yaptığı 37 maçı 26'sında görev alan Semih Kaya, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynanan 10 müsabakada da süre aldı. Semih, sarı-kırmızılı takımın bu sezon yaptığı resmi karşılaşmalarda ise toplamda 28 kez forma giydi.

SÜPER KUPA'DA YÜZDE 100
Genç savunma oyuncusu, oynadığı iki TFF Süper Kupa maçında da kupa kaldırdı. Teknik direktör Fatih Terim'in formayı teslim ettiği Semih, Galatasaray ile yaşadığı iki şampiyonluğun yanı sıra iki de TFF Süper Kupa kazandı. Kariyerinde oynadığı iki kupa maçında da sevinen taraf olan Semih, TFF Süper Kupa'da yüzde 100 başarı sağladı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.