Sen de Nazar Var Diyerek Dolandırmış

Sen de Nazar Var Diyerek Dolandırmış

Yayınlanma:
Sen de Nazar Var Diyerek Dolandırmış

Isparta Emniyeti 'Sende nazar ve muska var, nazarı çıkarabilirim diyerek işyeri sahibini dolandıran şahsı tespit etti.

Isparta Emniyeti hırsızlık ve dolandırıcılık suçlarına yönelik çalışmalarını yürütüyor. İşte o gelişmeler, "Geçtiğimiz günlerde Gülpetek Sanayi Sitesinde bir işyerine gelen şahsın işyeri sahibine “sende nazar ve muska var, nazarı çıkarabilirim” diyerek işyeri sahibini ikna ederek nazar çıkarma bahanesi ile kendisine bir miktar para verilmesini istemiştir. İşyeri sahibinin şahsa 850 TL parayı vermesi üzerine parayı alan dolandırıcı şahıs paraya üfleyip müştekiye parayı geri vermiştir. Ancak şahsın işyerinden ayrılmasından sonra geri aldığı parayı kontrol eden müşteki, paranın sadece 400 TL olduğunu ve içerisinden 450 TL nin alınmış olduğunu anlaması üzerine şikayetçi olmuştur.

Asayiş Şube Müdürlüğümüz ekiplerinin müştekiden aldıkları eşkâl bilgileri doğrultusunda yaptıkları çalışmalar neticesinde olayın failinin şüpheli şahıslara ait fotoğraflar içerisinde yer alan ve dolandırıcılık ve benzeri suçlardan kaydı bulunan B.K. isimli şahıs olduğu tespit edilmiştir.
Konu ile ilgili olarak düzenlenen tahkikat evrakı adli makamlara sevk edilmiştir.

İŞ YERİNDEN HIRSIZLIK OLAYININ FAİLİ TESPİT EDİLEREK YAKALANDI:
Kepeci Mahallesinde faaliyet gösteren bir işyerinde meydana gelen “Hırsızlık” olayı ile ilgili olarak yapılan şikayet üzerine ekiplerimiz tarafından gerekli incelemeler yapılarak olayın fail ya da faillerinin tespiti çalışmalarına başlanılmıştır.

Yapılan ilk incelemelerde işyerinden değişik markalarda 20 paket sigara ve yazarkasa içerisinden 350 TL nakit para alınmış olduğu ve Olay Yeri İnceleme Ekiplerinin yaptığı çalışmalarda değişik noktalarda parmak izlerinin bulunduğu anlaşılmıştır.

Yapılan parmak izi kıyaslamaları sonucu işyerinde bulunan parmak izlerinin daha önceden de benzer suçlardan kaydı bulunan M.S. isimli şahsa ait olduğu tespit edilmesi üzerine şahsın yakalanması için takibe başlanılarak geçtiğimiz günlerde bulunduğu yerde yakalanan şahsın göstermiş olduğu yerden işyerinden çalmış olduğu sigaralar ve para ele geçirilmiştir.

Şüpheli şahıs hakkında “İşyerinden Hırsızlık” suçundan gerekli işlemler yapılarak adli makamlara sevk edilmiş olup, çıkarıldığı adli makamlarca TUTUKLANARAK cezaevine gönderilmiştir.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.