Sen Yağmur Ol Ben Bulut...

CKD'den Su Bilinci Kampanyası

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Ocak 2021 14:34
Sen Yağmur Ol Ben Bulut...

Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) Şube Başkanı Adalet Halıcı “Vatan topraklarımızın bölünmez bütünlüğünü ve Mavi Vatanımızı savunduğumuz gibi, Türkiye’mizin suyunu da el birliğiyle savunmak üzere toplumumuzda su bilincini geliştirecek bir kampanya başlatıyoruz” sözleriyle ‘Su Bilinci’ kampanyası başlattıklarını duyurdu. 

Sen Yağmur Ol Ben Bulut sloganıyla başlatılan su bilinci gönüllülük çalışması, CKD Isparta Şubesi’nin yaptığı açıklamayla basına tanıtıldı.

Açıklamada; “1 Şubat 2021 tarihinden itibaren CKD web sitesinden girilerek “Suyun geleceğimiz olduğu bilinciyle, her su damlasının doğru ve etkin kullanılması için çaba sarf etmeye gönüllüyüm" ifadesi altına gönüllülük imzaları toplanmaya başlanacaktır.

CKD şubeleri tarafından telefonla ulaşılacak imzacılara ve ziyaret edilecek kurumlara Su Gönüllüsü Sertifikaları sunulacaktır. ‘Su varmıııış Su Yokmuş’ resim ve kısa öykü yarışması 8 Şubat 2021 tarihinde başlayacaktır.

Yarışma; 1. sınıf - 4. sınıf arası çocuklarımız için resim dalında, 5. sınıf - 8. sınıf arası çocuklarımız için kısa öykü dalında olacaktır.22 Mart 2021 Dünya Su Günü, eserlerin son teslim tarihi; 23 Nisan 2021 Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, yarışma sonuçlarının duyurulma tarihi olarak belirlenmiştir.

Resim ve kısa öykü dallarında düzenlenen yarışma, 8 Şubat gününden itibaren sosyal medyadan duyurulacak olup, yarışmanın ayrıntıları ve şartnamesi cumhuriyetkadinlari.org.tr adresinde yayınlanacaktır.

CKD Genel Merkezinden yapılan açıklamada, “Bilim insanlarının iklim değişiklikleriyle birlikte artarak devam edeceğini bildirdikleri susuzluk ve kuraklık tehlikesine dikkat çekmek amacıyla başlattığımız Su Bilinci Kampanyası, birçok farklı etkinliğin yer alacağı, 22 Mart Dünya Su Günü’nü de içine alan, uzun soluklu bir çalışma olacaktır” denildi.

http://cumhuriyetkadinlari.org.tr/sen-yagmur-ol-ben-bulut
 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum