Sendikalar Örgütleniyor

Sendikalar Örgütleniyor

Yayınlanma:
Sendikalar Örgütleniyor

Türkiye genelinde hızlı bir biçimde üye sayısını arttıran Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, tüm iş kollarında gerek Isparta’da gerekse ilçemiz Yalvaç’ta örgütlenme çalışmalarını büyük bir gayretle sürdürüyor.

Bu çerçevede, Konfederasyona bağlı olan ve sağlık işkolunda faaliyet gösteren Genel Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Dr.Derya Uğur, Genel Sekreter Gazi Çeliker, Isparta Temsilcisi Özlem Çapkunoğlu, Birleşik Kamu-İş ve Eğitim-İş Isparta Şube Başkanı Mehmet Akif Nalbant, ilçemizde örgütlenme ziyaretleri gerçekleştirdi.

Yalvaç Devlet Hastanesi’ne, İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne ve diğer sağlık kuruluşlarına ziyaretler gerçekleştiren Genel Başkan Dr.Derya Uğur ve beraberindekiler, hem üye kaydı aldılar hem de sağlık personeline sendikalarını ve çalışma prensiplerini anlatarak görüş alışverişinde bulundular.

Türkiye genelinde büyük bir üye hamlesi içerisinde olduklarını belirten Başkan Uğur, Isparta’da Özlem Çapkunoğlu’nun, Yalvaç’ta Ali Kılıçarslan’ın temsilciliğinde örgütlenme çalışmalarını yürüttüklerini kaydederek, “Kısa sürede önemli bir üye sayısına ulaştık, inşallah aldığımız izlenim bu sayının katlanarak artacağı yönünde. Sağlık işkolunda çalışan ve özellikle pandemi dönemindeki çabalarına karşın adeta cezalandırılan mesai arkadaşlarımızın hak arama mücadelesini en iyi şekilde verecekleri yer olan Genel Sağlık-İş Sendikamız, inanıyoruz ki, birkaç yıl içinde işkolunda yetkili sendika haline gelecektir.” dedi.

TARIM ORMAN-İŞ DE YALVAÇ’TA ÖRGÜTLENDİ

Öte yandan, yine Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu’na bağlı olan Tarım Orman-İş Sendikası da, geçtiğimiz haftalarda ilçemizde örgütlenme çalışması gerçekleştirerek çok sayıda üye kaydı yaptı.

Tarım Orman-İş Genel Başkanı Şükrü Durmuş ilçemize gelerek tarım ve orman kamu görevlileriyle bire bir görüşerek sendikal faaliyetlerini anlattı ve üye kayıtları aldı. Yalvaç’ta tarım teşkilatında Mehmet Onsekiz temsilciliğinde örgütlenen Tarım Orman-İş Sendikası’nın Isparta’da da çok sayıda üye kaydı yaptığı öğrenildi.

BÜRO-İŞ ve TÜM YEREL-SEN DE ÖRGÜTLENİYOR

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu’na bağlı Büro-İş ve Tüm Yerel-Sen Sendikalarının da önümüzdeki haftadan itibaren ilçemizde örgütlenme çalışması gerçekleştireceği ve üye kayıtları gerçekleştirecekleri öğrenildi.

BİRLEŞİK KAMU İŞ ISPARTA TEMSİLCİSİ NALBANT: “ADIM ADIM, EMEK EMEK BÜYÜYORUZ”

Eğitim-İş Sendikası Isparta Şube Başkanı ve aynı zamanda Birleşik Kamu İş Isparta Temsilcisi olan, hemşehrimiz Mehmet Akif Nalbant, “Birleşik Kamu-İş Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımız son bir yıl içinde önemli bir hareketlilik içerisinde büyümeye devam ediyor. Eğitim-İş Sendikamız başta olmak üzere tüm iş kollarında büyük bir gayretle kamu görevlilerimizle birlikte örgütlenerek emek mücadelemizi veriyoruz. Sarı sendikalara mahkum edilmeye çalışılan ve eli kolu bağlanan kamu görevlilerimiz için gerçek sendikacılık alternatifini anlatıyor, sunuyoruz. Emeklerimizin karşılığını da Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Isparta’da da alıyoruz. Hedefimiz bütün iş kollarında örgütlenerek üye sayımızı üst seviyeye çıkarmaktır.” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.