Sengetliler Kış Pikniğinde Buluştu

Sengetliler Kış Pikniğinde Buluştu

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Mart 2018 17:46
Sengetliler Kış Pikniğinde Buluştu

Senirkentliler geleneği bozmadı… Senirkent Yükseliş Vakfı’nın tertiplediği geleneksel ‘Kuyruk Sıkma ve Direşkeş helvası dövme’ etkinliği Gökçay’da gerçekleştirildi. 

Senirkent Yükseliş Vakfının geleneksel kış pikniği önceki gün Gökçay Mesireliğindeki İsperlos bahçesinde yapıldı. Piknikte kuyruk sıkıldı, diri haşhaş olarak bilinen direşkes helvası dövme etkinliği yapıldı. Yükseliş Vakfı tarafından her yıl düzenlenen Kış pikniğinde biraraya gelen Senirkentliler kuyruk sıktı ve meşhur direşkes helvası yediler. Çünür Mahallesinde yurt projesini bu yıl hayata geçirmeye hazırlanan ve her yıl çok sayıda Senirkentli öğrenciye burs vererek öğrenimlerine katkıda bulunan Senirkent Yükseliş Vakfı bir yandan gelenekleri de yaşatmaya devam ediyor. Vakıf tarafından geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl beşincisi gerçekleştirilen kış pikniği etkinliği geçtiğimiz Pazar günü Gökçay Mesireliğinde bulunan İsperlos bahçesinde yapıldı. 

ÖRMECİ; “ETKİNLİĞİMİZE 

İLGİ HER GEÇEN YIL ARTIYOR” 

Gökçay Mesireliğindeki piknikte genel meclis üyeleri ile çok sayıda Senirkentli katıldı. Kış pikniğine ilişkin açıklamalarda bulunan Senirkent Yükseliş Vakfı Başkanı ve aynı zamanda Kent Konseyi ve Eczacılar odası başkanlığı görevlerini de yürüten Ramazan Ziya Örmeci; “Her yıl geleneksel olarak bu kış pikniğimizi gerçekleştiriyoruz. Pikniğimize gördüğünüz gibi çok yoğun bir katılım sağlanıyor. Her yıl artarak devam eden pikniğimize katılan hemşehrilerimiz kendi aralarında sohbet etme imkanı buluyor. Katılımcı hemşehrilerimizden burada en çok duyduğum sözler; 'Vakıf yöneticilerimizden Allah razı olsun. Bizleri çeşitli etkinlikler düzenleyerek burada olduğu gibi bir araya getirdiniz, getiriyorsunuz. Uzun zamandır görmediğimiz arkadaşlarımın yanı sıra yeni hemşehrilerimle tanışma fırsatı buldum' sözleri oluyor. 

“BİZE DESTEK VEREN TÜM 

HEMŞEHRİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUZ” 

Bizler Senirkent Yükseliş Vakfı olarak Senirkent ve Senirkentliler için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bizlere bu pikniğin düzenlenmesinde ve piknik ve etkinliklerimize katılarak destek veren tüm hemşerilerimize teşekkür ediyorum" dedi. Başkan Örmeci ve davetliler bu arada direşkes helvası dövdü. Yaklaşık 5 saat süren pikniğe katılanlar hoş sohbet ortamı içinde muhabbet etme imkanı buldular. Daha sonra davetliler gelecek etkinliklerde buluşmak üzere piknik sona erdi. 

VAKIF YÖNETİM KURULU  

Öte yandan; Senirkent Yükseliş Vakfının Yönetimi şu isimlerden oluşuyor: Başkan R.Ziya Örmeci - 2.Başkan Mehmet Fidan - Muhasip Mehmet Ali Karcı - Genel Sekreter Şaban İliksiz - Üye Erdal Ulukan Üye Müjdat Umutlu - Üye Erkan Türker. 






HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum