Şengöl Makama Oturdu

3 Dönem Eğirdir’de belediye başkanlık yapmasının ardından 2009 yerel seçimlerinde görevi Ak Partili Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’e devrettikten 5 yıl sonra tekrar Belediye Başkanlığını kazanan Şengöl dün düzenlenen törenle göreve başladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Nisan 2014 20:25
Şengöl Makama Oturdu

30 Mart 2014 Pazar günü yapılan yerel seçimlerde en çok oyu alarak belediye başkanı seçilen Ömer Şengöl mazbatasını almasının ardından dün hükümet meydanında yapılan törenin ardından göreve başladı. Hükümet meydanında yoğun bir kalabalıkla karşılanan Ömer Şengöl tören alanındaki herkesle tek tek tokalaşarak tebrikleri kabul etmesinin ardından Belediye binası önünde 5 adet büyük baş hayvan kurban edildi.
Hayvan kesiminin ardından Belediye önünde konuşan Başkan Şengöl göz yaşlarına hakim olamadı. Şengöl konuşmasında “ Değerli hemşehrilerim, Çok zor bir görevi aldığımın bilinci ile, ama isteyerek yaptığımız için hiçbir şikayetimiz olamayacak. Kuru ağaçtan neredeyse düdük çıkardık Buda nasıl mı oldu sizler sayesinde, evde oturan sabaha kadar bizim için dua edenlerle beraber. Bu arada bizi iftira ile kötü propaganda ile sizlere anlatanlara da buradan haklarımı helal ediyorum.

Onlarda seçim gafleti ile o şekilde hareket ettiklerini varsayıyorum. Bundan sonra tüm Eğirdirlilerin küçüğünden, büyüğüne kadar herkesin belediye başkanı olacağım. Büyüklerle büyük , küçüklerle küçük, gençlerle genç olacağım bundan kimsenin şüphesi olmasın. Yalnız bir şeyin iyi bilinmesini istiyorum bir şeye izin vermeyeceğim. Belediye çalışanları çalışacak, Belediye çalışanları emmisinden, amcasından, dayısında kendileri için bir şey istemek için bana selam getirmeyecek.

Belediye’ye gelen arkadaşlarımız en az toplu iğne başı kadar yasal haklara sahip olacak. Yasal haklara sahip olmadan gelipte tekrar bizi karalamaya kalkanlar olursa’da onları da şimdiden mahkemeye vereceğimi söylüyorum. Bizde hakkı olan gelecek ben sizlerin adına onun hakkını teslim edeceğim. Haksız olarak gelen olursa onların haklarını da vermeyeceğimin bilinmesini isterim.

Ben seçimlerin başında kendi partili arkadaşlarıma söyledim, ben bu yaştan sonra bazılarının gazına gelip, Ahmeti kes, Mehmet’i biç yapmayacağım. Onu tekrar ediyorum hakkı olan varsa gelecek, bu kapıdan rahatlıkla girecek, rahatlıkla çıkacak. İşi olanın işi en seri şekilde görülecek. Kamu Kurumları ile, arkadaş olacağız, En iyi şekilde onlardan yardım isteyeceğiz, bizlik bir durum varsa onlarada yardımcı olacağız. Dışarıdan gelen misafirlerimiz varsa en küçük isteklerini bir misafir isteği kabul edip yerine getirmeye çalışacağız.

Bu nedenle İnşallah 5 yıl Eğirdir’e yeşillik, aydınlık, pırıl pırıl bir şehir çehresine bürünecek diyorum. Herkesin yüzü güler, herkesin ekonomisi düzelir, herkes ben belediyeden şu kötülüğü gördüm demez inşallah diyorum. Evet dün bu vakitler mazbatayı aldık, Bugün sabah belediye personelini topladık kemer köprüde ve 5 senelik yıkımı, keşke bu konuşmayı orada yapsaydık, görseydiniz, oranın rehabilitasyonuna başladık. Tıkır tıkır çalışacak bu saat,Nasıl sizlerinde yardımı ile Allahın’da yardımıyla. Bu vesile ile hepinize tekrar söz veriyorum, Herkes gönül rahatlığı ile bu kapıdan girsin.

Sekreter hanımda ne konuşacaksın, Ne edeceksin demesin, toplantı varsa içeride bitmesini beklesin, biz toplantıdan sonra en seri bir biçimde kendilerine döneriz veya buradan alırız. Benim 24 saat telefonum açık soracak bir şeyi varsa sorsun, bizde cevabını verelim. Bu Vesile ile burada bulunmanız, Hem seçim döneminde Eğirdir için yararlı çalışmalarınız için, tekrar, tekrar tüm hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum. Hepinize saygılar sunuyorum” dedi.

“24 SAATİN 20 SAATİNİ UYUYARAK DEĞİL,
24 SAATİN 24 SAATİ ÇALIŞACAĞIZ”
Daha sonra makamında tebrikleri kabul eden Başkan Şengöl, Koltuğa oturmadan önce “ Bu Koltuk çok zor bir koltuk. Allahın izni ile 5 ay önce karşınıza çıktık, Sizlerin büyük gayretleri ile burada olmayan büyüğümüz eşimiz dostumuz sabahlara kadar dua ettiler, onların yardımları ile Eğirdir’i tekrar ayağa kaldıralım düşüncesi ile, Allah herkesten bin kere razı olsun, Gençlerimizden, Bayanlarımızdan, Bütün engellemelere, bütün yalanlamalara rağmen Eğirdirli bizi tercih etti bizde bu tercihin altında kalmayacağız. 24 Saatin 20 saatini uyarak değil, 24 saatin, 24 saati çalışarak sizlerin yüzünü güldürmek için çaba sarf edeceğiz İnşallah” dedi.

Haber - Foto : Emrah Çelik

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum