Şengöl Yetki İçin İdare Mahkemesine Başvurdu

AK Partili ve MHP'li meclis üyeleri Demokrat Partili Belediye Başkanı Ömer Şengöl'e yetki verilmemesi için görüş birliği yaptı. Başkan Şengöl, meclisten yetki alamayınca İdare Mahkemesine başvurdu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Nisan 2014 14:17
Şengöl Yetki İçin İdare Mahkemesine Başvurdu

30 Mart'ta yapılan yerel seçimlerinin ardından Eğirdir'de 4'ncü kez Belediye Başkanlığı'na seçilen Demokrat Partili Ömer Şengöl, belediye meclisinde yekti şoku yaşadı. İlki gerçekleştirilen ve 5 AK Partili, 3 MHP'li ve 3 Demokrat Partili meclis üyesinin bulunduğu mecliste AK Partili ve MHPli üyeler birleşerek yetki vermedi.

Eğirdir'de yeni dönemin ilk Belediye Meclisi Toplantısı'nda yer alan “Belediye ile ilgili tapu işlemleri için yetki verilmesi” ve “Belediye ile ilgili işlemler için yetki verilmesi” maddeleri görüşülerek yapılan oylama sonucunda Ak Parti ve MHP’li belediye meclisi üyeleri red oyları kullanarak yetki vermedi.

Belediye Başkanı Ömer Şengöl, ise yönetmelik gereği meclisi yeniden toplantıya davet ettiğini, ilk toplantıda red edilen iki maddenin yine reddedilmesi ve 3'ncü toplantıya ise AK Partili ve MHP'li üyelerin katılmadığını belirtti.

İdari Mahkeme’ye başvuran Şengöl, bu maddelerde parasal bir konunun bulunmadığını ifade ederek “tapu yetkisi” ve “belediyemiz ile ilgili işlemler’ konularını ayrı ayrı oylamaya sundu. Yapılan oylamalarda ilk toplantıda olduğu gibi Demokrat Partili meclis üyelerinin kabul oyu vermelerine rağmen Ak partili ve MHP’li belediye meclis üyeleri red oyu kullanırken, her iki madde de Meclisten yine geçemedi" dedi.

Kanunun kendisine verdiği yetkiyi, Ak Partili ve MHP’li Meclis üyelerinin vermediğini belirten Başkan Şengöl, “Bu maddeler belediye mallarının satışı için değil, ben bu karara itiraz için İdare Mahkemesine başvurumu yaptım. Şimdi ise sonucu bekleyeceğiz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum