Şengöl’e Yine Yetki Vermediler

Eğirdir Belediye meclisinin ilk toplantısında Başkan Ömer Şengöl’e “tapu yetkisi” ve “belediyemiz ile ilgili işlemler’ konularında yetki verilmemişti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Nisan 2014 16:04
Şengöl’e Yine Yetki Vermediler

Eğirdir Belediye meclisinin ilk toplantısında Başkan Ömer Şengöl’e “tapu yetkisi” ve “belediyemiz ile ilgili işlemler’ konularında yetki verilmemişti. Bunun üzerine meclisi yeniden toplantıya davet eden Şengöl, “tapu yetkisi” ve “belediyemiz ile ilgili işlemler’ konularını tekrar oyladı. Ancak meclis üyeleri Şöngel’e yine yetki vermedi.

8 Nisan’da yeni dönemin ilk belediye meclisi toplantısında yer alan “Belediye Başkanı Ömer Şengöl’e Belediyemiz ile ilgili tapu işlemleri için yetki verilmesi” ve “Belediye Başkanı Ömer Şengöl’e belediyemiz ile ilgili işlemler için yetki verilmesi” maddeleri görüşülerek yapılan oylama sonucu red kararı çıkmıştı.

Başkan Şengöl, bunun üzerine 11 Nisan Cuma akşamı saat 20.00’de tekrar belediye meclisini toplantıya çağırmış ancak Ak Parti ve MHP’li belediye meclis üyeleri bu toplantıya katılmamışlardı. Dün tekrar meclisi toplantıya davet eden Şengöl’ün başkanlığında toplanan belediye meclis toplantısına; Demokrat Parti Belediye Meclisi üyeleri, Ak Parti belediye meclis üyeleri ve MHP belediye meclis üyeleri katıldı.

Toplantıda açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Ömer Şengöl, yönetmelik gereği Meclisi yeniden toplantıya davet ettiğini, ilk toplantıda red edilen iki maddenin yine reddedilmesi durumunda İdari Mahkeme’ye başvuracaklarını söyledi.

Her iki maddenin geniş açıklamasını yapan Başkan Şengöl, bu maddelerde parasal bir konunun bulunmadığını ifade ederek “tapu yetkisi” ve “belediyemiz ile ilgili işlemler’ konularını ayrı ayrı oylamaya sundu.

Yapılan oylamalarda ilk toplantıda olduğu gibi Demokrat Partili meclis üyelerinin kabul oyu vermelerine rağmen Ak partili ve MHP’li belediye meclis üyeleri red oyu kullanırken, her iki madde de Meclisten yine geçemedi.

Kanunun kendisine verdiği yetkiyi, Ak Partili ve MHP’li Meclis üyelerinin kendisine vermediğini dile getiren Başkan Şengöl, “bu maddeler belediye mallarının satışı için değil, ben bu karara itiraz için İdari Mahkeme’ye başvuracağım” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.