Seni Bizimkiler Satmış!

Yalvaç eski Belediye Başkanı Tekin Bayram 30 Mart Yerel Seçimleri sonrası Ankara’da görüştüğü o dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine ‘Seni bizimkiler sattı’ dediğini açıkladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Eylül 2014 12:10
Seni Bizimkiler Satmış!

Yalvaç’ta dört dönem 20 yıl Belediye Başkanlığı yapan ve 30 Mart 2014 tarihinde yapılan son yerel seçimlerde de AKP’den Belediye Başkan Adayı ola ancak kazanamayan Tekin Bayram, Kanal32 Televizyonunda yayınlanan Basın Kulübü Programına konuk oldu.

BAYRAM; “ISPARTA’YI DA, YALVAÇ’I DA ÇOK İYİ BİLİYORUM”

Gazeteciler Mehmet Erçakır ve Soner Toros’un birlikte hazırlayıp sunduğu Basın Kulübü programına konuk olan Tekin Bayram, gerek yerel seçimlerde yaşanan süreç gerek Milletvekilleri ve Yalvaç hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Programın başında çocukluğundan günümüze kadar hayat hikayesini anlatan bir VTR yayınlandı. VTR’yi izleyen Bayram’ın duygulandığı gözlendi ve bu konudan haberi olmadığını belirterek, program yapımcılarına teşekkür etti. Bayram programdaki açıklamasında; “Ben 36 yıldır bu memlekette yaşıyorum. Yalvaç’ı da, Isparta’yı da çok iyi biliyorum.

“DEMOKRAT PARTİ’DEN ADAY OLSAYDIM SEÇİMİ KAZANIRDIM”

Ben çok zor şartlar gördüm, çok badireler atlattım. Onun için sosyal hayatı da siyaseti de çok iyi bilirim. Ben bu memlekette 20 yıl belediye başkanlığı yapmış birisiyim. Görev süremde yani o dönemde ilçeme çok iyi hizmetler getirdiğime inanıyorum. Bilindiği gibi, ben 30 Mart yerel seçimlerinde Ak Parti’den Belediye Başkan adayı oldum. Ancak, seçimleri alamadık maalesef. Şunu söylemek isterim ki, parti değiştirdi de ondan alamadı diyorlar. Evet, bende bu görüşe katılıyorum ve Demokrat Parti’den aday olsaydım seçimi kazanırdım diye düşünüyorum.

“BU SEÇİM BELEDİYE BAŞKANLIĞI DEĞİL, İŞ – AŞ SEÇİMİYDİ”

Ben, yıllardır siyasetin içinde olan biriyim. Ancak, bu son seçimlerde şunu gördüm. İnsanlar artık dava adamı olmaktan çıkmış, partisine gönülden bağlılıktan çıkmış. Tamamen çıkar ilişkisine bürünmüş. Herkes kendi çıkarına göre davranır hale gelmiş. Onun için bence 30 Mart’taki seçimler bir başkanlık seçiminden çok, iş – aş seçimiydi. Çünkü, insanlar siyasilere sarılıp ‘Eğer kazanırsan benim oğlanı işe al, benim kızı işe al’ boyutundalar.

“SUÇLU BENİM, ÇÜNKÜ SÜRECİ İYİ YÖNETEMEDİM”

Evet, ben 30 Mart’taki seçimlerde Belediye Başkanlığını kaybettim ama sağlığımı kazandım. Şuanda rahatım. Sinir – stres yaşamıyorum. Ben bu olayı yeni falan yaşamıyorum. 2004 yılında da Yalçın beye karşı seçimleri kaybetmiş birisiyim ben. Peki neden kaybettin seçimleri derseniz evet, bu konuda tüm suç bende. Tek suçlu benim. Çünkü, ben bu konuda süreci iyi yönetemedim. Bu konuda benimle birlikte gece – gündüz çalışan ekibime teşekkür ederim. Bana oy veren veya vermeyen Yalvaçlı hemşehrilerime teşekkür ediyorum.

“O ZAMAN Ş. KARAAĞAÇ’I NEDEN KAYBETTİNİZ?”

Ak Parti Milletvekilimiz sayın Süreyya Sadi Bilgiç, benim için ‘Yalvaç’ı Tekin Bayram yüzünden kaybettik’ diye açıklamalarda bulundu. Peki, ben buradan sayın Vekile soruyorum. Madem ki, Yalvaç’ı benim yüzümden kaybettiniz. O zaman Isparta Merkezinde, Eğirdir’de ve hatta sayın Vekilin kendi memleketi Ş. Karaağaç’ta neden kaybettiniz. Oralarda da mı ben vardım?.

“ERKAN MUMCU’YU SİYASETTE BEN YARATTIM”

Ben, ülke siyasetinin son 30 yılında varım. 1994 yılında Erkan Mumcu’yu Milletvekili adayı gösteren benim. O gün defalarca dönemin Anavatan Partisi Genel Başkanı ve Başbakan Mesut Yılmaz ile görüştüm ve Erkan beyi yazdırdım. O dönemde Mesut Yılmaz ilk teklifi bana etmişti. O zaman kabul etmiş olsaydım şuanda kaç dönemdir Milletvekili olmuş olacaktım. Ama hayır dedim. Ben Yalvaç’ıma hizmet edeceğim dedim ve kabul etmedim.

DURUTÜRK; “BUGÜN OLSA AYNI ŞEYİ YAPARIM”

Programın bu bölümünde ilginç bir durum yaşandı. Tekin Bayram’ın Belediye Başkanlığı döneminde Doğru Yol Partisi Isparta Milletvekili ve aynı zamanda Yalvaçlı olan Ertekin Durutürk canlı yayına bağlanarak Tekin Bayram’a eleştirilerde bulundu. Durutürk telefonda yaptığı açıklamada; “Ben Tekin Bayramı çok iyi tanırım. Kendisi her zaman kazanacak, hiç kaybetmeyecek bir kişi olmak ister. Oysa, seçimler demokrasinin gereğidir. Seçime girersin kaybedersin de kazanırsın da. Bu demokrasinin bir gereğidir. Tekin Bayram o yıllarda karımı sürdüler diyor. Evet, ben o zaman Milletvekili olarak bu konuda çalışma yaptım. Çünkü, öyle gerekiyordu. Herkes ilçelerden merkeze gelmek istiyordu. Ama, böyle olmaz ki, birilerinin de ilçelerde ve kasabalarda görev yapması gerekiyordu. Bugün olacak aynı şeyi yine yaparım. Fakat, Tekin Bayram tutturmuş bir türkü 25 yıldır aynı türküyü söylüyor” dedi.

“TEKİN BAYRAM’I CEBİMDEN ÇIKARIRIM”​

Doğru Yol Partisi Isparta eski Milletvekili Ertekin Durutürk, kendisinin yıllarca siyaset yapmış bir kişi olduğunu söyleyerek, telefon bağlantısını “Siyasette Tekin Bayram gibilerini cebimden çıkarırım” sözleriyle tamamladı.

“AK PARTİ’YE GEÇMEMİN SEBEPLERİNDEN BİRİSİ DE ERTEKİN DURUTÜRK’TÜR”

Eski Milletvekili Ertekin Durutürk’ün iddia ve sözlerine cevap veren Tekin Bayram da yaptığı konuşmada; “Öncelikle şunu söylemek isterim ki, ben hiçbir zaman doğruluk ve dürüstlükten ayrılmadım. Sayın Durutürk bunu çok iyi bilir ama burada çıkmış konuşuyor işte. Ben bu memlekette 20 yıl Belediye Başkanlığı yaptım. Tabiki demokrasiye inanıyorum. Neticede, 30 Mart’ta kaybettim ve sayın Hilmi bey kazandı. Bu demokrasinin bir gereğidir. Saygı duyuyorum. Kaldı ki, benim Demokrat Parti’den Ak Parti’ye geçmemin sebeplerinden bir tanesi de Ertekin Durutürk’tür.

“BEN SİYASETTE SONUNA KADAR VARIM”

Ancak şunu söylemek istiyorum ki, ben siyasette halâ varım. Neticede bu başkanlık süresi 5 yıl ve bu süre o kadar da uzun bir süre değil. Mutlaka bir gün sona erecektir. Ben sonuna kadar varım.

“MİLLETVEKİLLERİ ISPARTA İÇİN GEREKLİ VERİLERİ BAŞBAKANA ULAŞTIRAMIYOR”

Ben Ak Parti’de şunu gördüm ki, sayın Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın Isparta için kötü düşündüklerini sanmıyorum. Burada sorun, Isparta Milletvekillerinin şehir için gerekli not ve verileri doğru bir şekilde derleyip, düzenleyip sayın Başbakan’a ulaştıramadıklarını düşünüyorum. Tabi neticede ne oluyor? Isparta kaybediyor. Eğer, böyle olmasaydı Isparta’ya daha fazla hizmet gelirdi. Bakın, Deri Organize Sanayi Bölgesi bunun en somut örneğidir. Ben ta o dönemlerde söylemiştim Deri Organize yerine normal Organize Sanayi olsun tüm kesimler burada yatırım yapabilsin diye. Ancak, sadece deri konusunda odaklanıldı. Peki şimdi ne oldu? Karma OSB yapmak için çalışılıyor. Yani, yıllar sonra benim dediğime gelindi.

“BAKA’YA EN FAZLA PROJE VEREN BAŞKAN BENİM”

Ben, Belediye Başkanlığım döneminde her türlü desteği sağlamak için ne gerekirse yaparım. Bakın BAKA diye bir kuruluşumuz var. Ben belediye başkanıyken en fazla proje üretip bu kurumumuza sunan bir kişiyim ve hemen hemen her yıl da bir projem kabul edilir ve destek alırdık. MÜSİAD’ın Isparta’ya açılmasını bir şans olarak görüyorum ve bu derneğimizin Isparta’ya yatırım gelmesi anlamında şansın iyi değerlendirilmesi lazım.

“KALKINMA İÇİN KISIR ÇEKİŞMELERE YER OLMAMALI”

Ben, sürekli olarak kalkınma için yerel yönetimlerin birlik içinde çalışması çok önemli. Kısır çekişmelerle Yalvaç da kaybeder, Isparta da kaybeder. Gelir birlik içinde çalışalım. Şirketleşelim dedim. Hatta, bu konuda birleşerek Yalvaç’a bir yumurta fabrikası kurdum. Bu birlik ve beraber olmanın en güzel örneğidir” dedi.

“SENİ BİZİMKİLER SATMIŞ”

Yalvaç eski Belediye Başkanı ve 30 Mart yerel seçimlerinde AKP’den aday olan Tekin Bayram, programın sonunda ise gündeme oturacak bir söz etti. Bayram 30 Mart Yerel Seçimleri sonrası Ankara’da görüştüğü o dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine ‘Seni bizimkiler sattı’ dediğini açıkladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum