Senin Derdin Bağcıyı Dövmek

Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Eren, AK Parti’li Belediye Meclis Üyesi İsmail Tanışman’a cevap verdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Ekim 2012 18:04
Senin Derdin Bağcıyı Dövmek

Başkan Yardımcısı Orhan Eren, açıklamasında “Sayın Tanışman! Sana cevap vermemeyi düşünüyordum. Ama yine bilgileri doğru yerden almamışsın. Bir önceki yazımda belirttiğim gibi bizden bilgi alıp doğruları yazmaya çalışsaydın daha muteber olurdu. Yanlış bilgilerle halkın kafasını karıştıracağına, doğru bilgiler verip yönlendirebilirsin. Sen ve senin gibi düşünenler yanlış bilgilerle donatıldıklarından, her duyduklarını doğru diyerek, basına aktarma yapıyorlar. Asfalt konusunda Ispartalı bizi görüyor ve ne yaptığımızı çok iyi anlıyor. Ama sen anlamak istemediğinden, problem yaratıyorsun” dedi.

Eren, “Sayın Başkanımız Yusuf Ziya Günaydın’ın şehit ailelerine taziye bulunmasından niçin rahatsız oluyorsun. Sayın Tanışman ateş düştüğü yeri yakıyor. Başkanımızda şehit ailelerinin acılarına ortak oluyor. Başınız sağ olsun diyor. Bunda gocunacak ne var. Devletimizin büyükleri de şehit ailelerine baş sağlığı diliyor. O zaman onları da tenkit et sayın Tanışman” ifadelerini kullandı.

DSİ Konusunda da açıklamalar yapan Eren, “Biz DSİ’ye 2 yıl önce yazı yazıyoruz. Daha sonra sonra afetten 2 ay kadar önce bir yazı daha yazılıyor. İki ay sonra cevap veriliyor. Sen ise araştırmadan durumu tersine anlıyorsun. Kamulaştırmadan bahsediyorsun. Belediye Mehmet Tönge’de nereyi kamulaştıracak. Dağları mı yolları mı? El insaf Tanışman. Esas zarar ziyan, risk alma Deregüme’de biz DSİ’ye yardımcı olalım diye, yükümlülüklerimizi yerine getirmek için Deregüme Muhtarı başta olmak üzere vatandaşlara Sayın Ziya Günaydın açıklamalarda bulundu. Sen önce gidip onlara sorsaydın da yazılarına devam etseydin daha güzel olurdu. Sayın Tanışman” dedi.

Eren, “Biz Mehmet Tönge’de afetin olduğu dakikada tüm iş makinelerimizle oradaydık. Vatandaşlarımızın acılarına ortak olduk vatandaşlarımızın zararlarını bir nebze azaltmak için briket yardımı yapıyoruz. Bunda ne var, diline doluyorsun. Sen vatandaşları dinlemiyor kendi hayalinde canlandırdıklarını yayıyorsun. Sen herhalde bu belediye çok çalışıyor. Bir daha belediyeyi alır korkusuyla, bilmediğin birilerinin yönlendirdiği yazıları basına aktarıyorsun. Korkunun ecele faydası yok sayın Tanışman. Sen her yerden yarım yamalak bilgi alıyorsun. Kulaktan dolma laflarla itibar etme yerinde takip et, görürsün ki beklemek yok. 12-15 gün hazır dosyalar gözden geçirilip teslim ediliyor. Halkın önü açılıyor. İmar komisyonu hastalık ve izinlerden dolayı toplanamamış meclis bunu olumlu karşılıyor senden hiç ses çıkmıyor. Daha sonra birilerinin telkiniyle basına açıklama yapıyorsun. Başkanımız Ziya Günaydın’ı suçlamaya çalışıyor. Yanlış bilgiler aktarıyorsun. İmar komisyonunun ne zaman toplanıp toplanamayacağına komisyon üyeleri kendileri karar verir. Bunun sayın başkanımız ile nasıl bir bağ kurdun anlamış değilim. Sanki sen bu mecliste görev yapmıyorsun. Tanışman sen uzayda mı yaşıyorsun ki seçim kararıyla birlikte asfalt çalışmalarının başladığını söylüyorsun. Sen yalan söylüyorsun. Asfalt çalışmaları ne zaman başladı. Seçim kararı ne zaman alındı. Her şeyden önce asfalt fabrikası ne zaman kuruldu gel tarihlerini sana verelim ki gerçeği öğren. Senin derdin üzüm yemek değil bağcıyı dövmek” dedi.

Eren açıklamalarına şöyle devam etti; “Kafeler caddesi eylül’ün 15’inde doğru başladı. Bir ekimden önce kanalizasyon ve altyapı çalışmalarıyla birlikte ilk asfalt atıldı. Daha sonra vatandaşların istekleri doğrultusunda desenli asfalt yaptık. Şöyle bir dolaş halkı dinle? Çalışmaları esnafın istekleri doğrultusunda yaptık. Halkı mağdur etmedik.
Sen kendi hayalinde kurduklarını gerçekmiş gibi yansıtmaya çalışıyorsun. Biz belediye olarak esnafın ve halkın yanındayız ve daima yanında olacağız. Sen yapılan hizmetleri görmüyor, daha doğrusu görmek istemiyorsun.

Bir de takmışsın MHP binasının bulunduğu yere. Kardeşim burası 17.06.2008’de (Balaman döneminde) 674.900 TL bedelle satışa çıkarılmış. Alıcı çıkmamış. Biz satışa çıkardık mesele yapıyorsun. Biz 7 (yedi) kez satış ihalesine çıktık satış olmadı. Sayın Tanışman. Burası Hasan Balaman’ın dediği gibi 4-5 trilyon olsaydı şimdiye kadar satılması gerekmez miydi?

9.10.2012 tarihinde 600.000 tl’den satışa çıktı. Alıcı çıkmadı. Eğer 5 trilyon eder dediğin yeri almak istiyorsan gelip şu anda 600.000 tl’den alabilirsin. Sayın Tanışman laf üretme gerçeklere bak. Yanlış bilgilerle halkı yanıltmaya çalışıyorsun. 600.000 tl’ye satılamayan bir yeri, yıllık 365.000 tl’ye kiralamadılar. (sanki kiralayan varda) diye tenkit etmeye çalışıyorsun. Hesabını iyi yap. Yıllık 365.000 tl kira ödeyeceğine 1.5 yıllık kira bedeline burayı satın alsana. Sen neyin mücadelesini yapıyorsun. Biz MHP’ye yer bulmak için kimseyi mağdur etmedik. Bakımsız akan bir yeri 300.000 tl masraf ettirerek burayı kullanışlı bir hale getirdik. Sen gel AKP binasının oraya nasıl geldiğini öğren. Partinize yer bulmak için Zabıtayı oradan nasıl çıkardığınızı anlatalım. Sayın Tanışman 600.000 tl’lik satış ihalesine seni bekliyoruz. 5 trilyona satar kar edersin
Sayın Tanışman, babanızın malı olsa Gülmega alişveriş merkezini 260.000 tl’ye satar mıydın? Gerçekleri öğren ona göre cevap ver sen yazmaya devam et. Bizde seni aydınlatmaya devam edelim sayın Tanışman”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum