Senin Kafan Karışık

AK Parti İl Başkanı Nuri Uzaktaş'ın Isparta'ya önemli yatırımlar kazandırdıklarını kaydeden açıklamalarına MHP İl Başkanı İsa Yalçın'dan cevap geldi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Haziran 2013 14:54
Senin Kafan Karışık

MHP Isparta İl Başkanı İsa Yalçın açıklamasında "Ak Parti İl Başkanı Sayın Nuri Uzaktaş ulaştırma alanında “Isparta’ya önemli yatırımlar kazandırıldığını” söylemiş. Milliyetçi Hareket Partisi olarak biz de bu konu hakkında açıklama yaparak kamuoyumuzu bilgilendirme gereğini duyduk.
Değerli Hemşerilerim; 10 yıllık AKP iktidarı döneminde AK Partinin ulaşım alanında Isparta’ya kazandırdığı önemli yatırımlar (Isparta’yı ziyaretlerinde Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın açıklamalarına göre):10 yıllık AKP iktidarında Isparta’da, 42 km sıcak asfalt, 9 köprü ve 20 km’lik tek platformlu yol yapılmıştır.. AKP döneminde tamamlanan projelerin değeri de 282 milyon TL’dir. Bunu 10 yıla bölerseniz AKP döneminde yıllık 28 milyon TL’lik yatırım yapılmış. Yani ortada övünülecek bir durum yok. Yaklaşık 3.5 yıldır bitirilemeyen Gümüşgün-Isparta yolu bir örnek ve Türkiye geneline bakıldığında Şırnak’tan başka komşularıyla duble yol bağlantısı olmayan tek il Isparta’dır" dedi.

Yalçın, "Ama bu iktidarın Karadeniz Bölgesini, Akdeniz Bölgesine bağlayan 13 dubleyol projesi içerisinde Isparta-Antalya Dereboğazı yolu neden yok. Sayın İl Başkanı Uzaktaş; “Antalya-Temelli” ile “Isparta-Ağlasun” kavşağı arasındaki yolların duble yola dönüştürülmesi için uygulama ihalesi yapılacağını söylemişsiz: Antalya-Temelli arasındaki yol yapımının Dereboğazı -Antalya yolu ile alakası ne? Sayın Uzaktaş, Senin kafan karışık bari vatandaşın kafasını karıştırma bu bir.

İkinci olarak, “Isparta –Ağlasun kavşağı arasındaki karayolunun bölünmüş yol haline getirileceği” ifadenize gelince:

2013 yılı bütçesine bu yol için kaç TL. ayrıldı. Bu konuda resmi açıklama varsa bunu bilelim, açıklayınız. Son müjde olarak verdiğiniz, “Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın Isparta-Burdur arası dağ yolunun Karayolları ağına alınıp, duble yol olması talimatı”na gelince; Antalya Bölge Müdürlüğü bu konuda önümüzdeki günlerde projeyi ihaleye çıkaracak diyorsun. Yine soruyorum. 2013 yılı bütçesinden bu yol için ayrılan para kaç lira? Bütçesi olmayan yol nasıl ihaleye çıkacak?

Sayın Uzaktaş , “Isparta halkını; ya devletin memurları yani bürokratlar ya da AK Partili siyasetçiler kandırıyor. Yani başta siz.” Neden mi?

31. 12. 2012 tarihli yatırım haritasında “Isparta- Antalya” ve “Isparta- Konya” yatırımı ne yazık ki yok.

Yine elimde devletin resmi açıklaması var. 16.04.2013 tarihli resmi yazıya göre Karayolları Genel Müdür Yardımcısı sizi nasıl yalanlamakta.

1-) Isparta-Ağlasun-Çeltikçi Hattının Duble Yol Yapılması:
Söz konusu yolun bölünmüş yol yapılması planlanmakta olup, proje çalışmaları devam etmektedir. Kamulaştırma ve proje çalışmalarının bitimine müteakip yapım çalışmalarına başlanması planlanmaktadır.

2-) Isparta-Burdur Hattının Duble Yol Yapılması:
Yol, Karayolları yol ağında yer almamaktadır. Ağa alınması çalışmaları devam etmektedir.( Burada kastedilen Isparta, Gelincik-Burdur dağ yoludur.)

3-) Isparta-Antalya Hattı ve Isparta-Konya Hattının Duble Yol Yapılması:
Söz konusu yollar 2023 yılı hedeflerimizde yer almaktadır.

Sayın Uzaktaş ve AK Partinin değerli Isparta milletvekilleri,
Sizlerde çıkın benim açıkladığım belgeye karşılık hayır bu belge yalandır,biz:

1-) 2013 yılında Isparta-Antalya Hattı ve Isparta-Konya Hattının Duble Yol Yapılmasına başlıyoruz.
2-) Isparta-Burdur Hattının (Burada kastedilen Isparta, Gelincik-Burdur dağ yoludur.) yapımına 2013 yılında başlıyoruz.

Çünkü: 8 Şubat Pazar günü ilimizi ziyaret eden Ulaştırma Bakanımız,
“Başbakan’ın sözü bizim için emirdir. Sözümüzü tutarız.”dedi. İşte belgesi! Bu yol 2013’te yapılmaya başlanıyor. İşte ihale tarihleri deyin. Ama bu sözleri söyleyemezsiniz.

Çünkü: Ak Parti iktidarının bürokratları da Ispartalılara resmi yazıyla Dereboğazı yolu ve Burdur dağ yolu için 2023 yılını gösterdi. Isparta halkıyla adeta alay ediyorsunuz...

Sayın Uzaktaş Lütfen halkımıza gerçekleri söyle. 10 yıldır laflarla oyalanan ve devamlı kaybeden Isparta halkının önüne bu konuda belge ve rakamlarla çık.

Ben bu gibi konularda ya sizin beyanlarınıza dayanarak ya da resmi belgelerle karşınıza çıkıyorum. Bunun kanıtı da 11.04.2013 tarihinde Karayolları Genel Müdürlüğünün yaptığı açıklamadır.
Bizim her zaman söylediğimiz “Isparta 10 yıldır AKP döneminde hep kaybetti.” Sözümüz de bu tezimizi adeta doğrular niteliktedir" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum