Senirkent Direndi, Adliyesini Kapattırmadı

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu kararıyla kapatılmasına karar verilen Senirkent Adliye teşkilatı, ilçe halkının başlattığı imza kampanyası ve AK Partili vekillerin desteğiyle kapatılmaktan kurtuldu. Belediye Başkanı Hüseyin Baykal emek veren herkese te

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Haziran 2012 12:04
Senirkent Direndi, Adliyesini Kapattırmadı

HSYK’nın kapatılmasına karar verdiği adliye binaları arasında yer alan Isparta’nın Senirkent İlçesi adliye binası ilçe halkının gösterdiği direnç ve Ak Partili milletvekillerinin girişimiyle kapatılmaktan kurtuldu.

Senirkent Belediye Başkanı Hüseyin Baykal, adliye binasının kapatılmasına ilişkin alınan kararın ardından Belediye olarak imza kampanyası başlattıklarını belirterek, “Haklı talebimize halkın yoğun ilgisi oldu. Talebimiz AK Parti milletvekilleri Recep Özel ve Süreyya Sadi Bilgiç ile Ak Parti İlçe teşkilatında arkadaşlarımızın da samimi çalışmalarıyla destek buldu ve adliye binamızın kapatılmasına ilişkin karar kaldırıldı” dedi.

Adiye binasının kalması konusunda kendilerine destek veren AK Partili vekillere, İlçe Teşkilatı’na ve Senirkent halkına teşekkür eden Baykal, “ 2 bin 300’ü aşkın imza toplanarak vekillerimize ulaştırıldı. Sadece ilçe içindeki değil, şehir dışında da çok sayıda hemşerimizden imza kampanyasına destek geldi. Adliye binamız daha 2006 yılında hizmet girmişti. Şayet kapatılacak olsaydı, ilçe halkı adli hizmetler, en küçük veraset ilamı almak için bile Keçiborlu’ya gitmek zorunda kalacaktı. Bu da hem ekonomik hem de zaman açısından Senirkentlilerin mağdur olmasına neden olacaktı” görüşünü iletti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum