Senirkent Üzüm Festivalinde Sümer Ezgü Rüzgarı

Senirkent Belediye Başkanlığının her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiği Kültür, Sanat ve Üzüm Festivali’nde Sümer Ezgü rüzgarı esti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Eylül 2012 11:27
Senirkent Üzüm Festivalinde  Sümer Ezgü Rüzgarı

Belediye Başkanı Hüseyin Baykal, “Belediyemizin sınırlı imkanları ile ilçemizi daha modern, yaşanabilir çağdaş bir kent haline getirebilmek amacı ile önemli projeleri hayata geçirdik. Yenilerini yapmak için de tüm fizibilite çalışmalarını tamamladık” dedi.

Senirkent Belediye Başkanlığının bu yıl üçüncüsü yapılan Kültür, Sanat ve Üzüm Festivali coşkulu geçti. Isparta Belediyesi'nin mehter takımının gösterileriyle başlayan festival, folklor ekibinin teke yöresine ait oyunlarıyla devam etti.

Festivale, MHP Genel Başkan Yardımcısı Tokat Milletvekili Reşat Doğru, Osmaniye MHP Milletvekili Hasan Hüseyin Tğrkoğlu, Vali Yardımcısı Tahir Demir, Senirkent Kaymakamı Ali Yılmaz, MHP İl Başkanı İsa Yalçın, CHP İl Başkanı ve yönetimi, MHP Merkez İlçe Başkanı Ramazan Pala, Gönen Belediye Başkanı Mete Elcim, Aydoğmuş Belediye Başkanı Ramazan Zülüflü, Ülkü Ocakları Başkanı Aziz Şencan, 21. Dönem Milletvekili Osman Gazi Aksoy, Belediye Başkan Yardımcıları Orkan Eren, Recep Erdem ve çok sayıda davetli katıldı.

SENİRKENT ÇAĞDAŞ BİR KENT HALİNE GELECEK
Santral mesireliğinde gerçekleştirilen proğramda Türkiye’nin meyve bahçesi olarak adlandırılan Senirkent’te en iyi üzüm yetiştiren çiftçilere ödülleri verildi. Daha sonra kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Hüseyin Baykal; ‘Belediyemizin sınırlı imkanları ile ilçemizi daha modern, yaşanabilir çağdaş bir kent haline getirebilmek amacı ile önemli projeleri hayata geçirdik. Yenilerini yapmak için de tüm fizibilite çalışmalarını tamamladık. Altyapısını da hazırladık. Bu hizmetleri yaparken, bize sonsuz destek veren Belediye Meclis üyesi arkadaşlarıma, Encümen üyesi arkadaşlarıma, Belediye çalışanları mesai arkadaşlarıma ve her noktada desteklerini bizlerden eksik etmeyen değerli hemşerilerime. Dost ve arkadaşlarıma içtenlikle teşekkür ediyorum.

BAŞKAN BAYKAL “HER ŞEY İNSAN İÇİNDİR”
Bu süre içinde önceki meslek yaşamımda edindiğim çalışma anlayışım, dünya görüşüm, bire bir insan ilişkilerimde “Her şey insan içindir” anlayışı ile yönetimde çoğulcu katılımı sağlamak ve şeffaf belediyecilik anlayışı doğrultusunda siz değerli hemşerilerime ve güzel Senirkent’imize hizmet edebilmemin gayreti ve çabası içinde oldum.Hizmet anlayışımdaki temel düşüncem yukarıda da belirttiğim gibi insan merkezli bir çalışma biçimidir. Şeyh Edebalinin, damadı Osman Gazi’ye öğüdünde dediği gibi “İnsan yaşat ki, Devlet yaşasın.” İlkesiyle hiç kimseyi siyasi düşüncesi ve dini inanışından dolayı birbirinden ayrı tutmadım, ayrıcalıklı davranmadım” dedi.

KONYA KAŞIĞI İLE PASTA YEDİLER
Festivalde sahne alan sanatçılar halkı coşturdu. Sümer Ezgü sahne aldığında Ezgü’ye büyük süprizi Başkan Baykal yaptı. Ünlü türkücünün doğum günü olduğunu öğrenen Baykal, sahneye pasta getirtti. Bu süpriz karşısında Ezgü şaşkınlığını gizleyemezken havai fişşek gösterisi arasında mumları sündürdü. İşin ilginç yanı pastayı Ezgü ve Başkan Baykal’ın kesmek yerine Konya oyun kaşıklarıyla yemeleri oldu. Festival sırasında konuklara geleneksel pilav, helva ve üzüm ikram edildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.