Senirkent'e Üvey Evlat Muamelesi

Senirkent'e Üvey Evlat Muamelesi

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Aralık 2016 13:47
Senirkent'e Üvey Evlat Muamelesi

MHP’li Belediye, ilçede okuyan yüksekokul öğrencilerinin barınma ihtiyacı için 5 bin m2’sini vatandaştan bağış olarak aldığı 10 bin m2’lik arsayı 400 kişilik yurt yapılması için KYK’ya devretti. Ama Senirkent, yatırım programında yok.

Senirkent, Kapıdağı’nın eteğinde okumuş insanların kazası. Sofralık ve şaraplık üzüm üretimi ile ünlü ilçenin en önemli yanlarından birisi eğitime verdiği önem. Isparta’nın yükseköğrenim hayatına geçişinde ilk adımların atıldığı Senirkent, 2500’e ulaşan üniversite öğrencisi ile dikkat çekiyor.

KYK’YA 10 BİN M2 ARSA BAĞIŞLADI AMA…

Senirkent Belediyesi ve ilçe halkının katkıları ile MYO binasının yapıldığı ilçede en önemli sorunlarından birisi Kredi Yurtlar Kurumu yurdunun olmaması. Özel yurtlarda ve evlerde çözülmeye çalışılan barınma ihtiyacına yönelik en büyük hedef KYK’nın diğer ilçelerde yaptığı gibi devlet yurdu yapması. Senirkent Belediyesi de bu konuda önemli adımlar attı. Senirkent’in eğitimci Belediye Başkanı Erol Civelekoğlu, ilçede 400 kişilik KYK yurdu yapılması için gereken arsa ihtiyacını kısa sürede temin etti. İlçede yurt için uygun görülen 10 bin m2’lik arsanın 5 bini sahipleri tarafından bağışlandı, 5 bin m2’si ise Belediye tarafından kamulaştırıldı. Kısa zamanda 10 bin m2’lik arsayı temin eden Senirkent Belediyesi, 15 ay önce Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’ne verdi. Ama 2017’ye kısa süre kala Belediye Başkanı Civelekoğlu’na gelen bilgi büyük yıkım oldu. KYK, 2017 yatırım programında Senirken Yurt Projesi’ne yer vermemişti.

HANİ ÇOCUKLARIMIZI KURTARACAKTIK

Senirkent Belediye Başkanı Erol Civelekoğlu, devletin bir taraftan yurt konusunda duyarlı davranırken diğer taraftan ilçesine yurt yapmamasını eleştirdi. Civelekoğlu, “10 bin m2 yerin yarısını vatandaştan bağış olarak aldık. 5 bin M2’yi belediye olarak parayla aldık. 15 ay önce tapuları KYK’ya devrettik. Ama Senirkent’e istediğimiz yurt, KYK yatırım programında yer almadı. ‘Çocuklarımızı şunun bunun kucağına oturtmayalım, yanlış yere gitmesinler. Kiralayacak yer bulun biz kiralayalım’ diyen arkadaşlar neden bu işi programa almadılar” diye sitem etti.

KARAYOLLARI YOLU BOZDU

Senirkent Belediye Başkanı Civelekoğlu’nu üzen diğer bir konu ise ilçe şehir geçiş yolu. Senirkent’te merhum Belediye Başkanı Süleyman Dönmez zamanında asfalt dökülen 2 kilometrelik kaymak gibi şehir geçiş yolu Karayolları’nın yaptığı hata nedeniyle tabiri yerindeyse mahvoldu. Karayolları’nın Senirkent Belediyesi’nin itirazına rağmen yaptığı sathi kaplama, yılların eskitemediği kaymak gibi yolu bozdu. Karayolları sathi kaplamayı kazıdı. Ancak yolda oluşan bozukluklar ilçe halkını mağdur ediyor. Karayolları’nın önümüzdeki günlerde bozduğu yolu yeniden asfalt çalışması ile düzeltmesi bekleniyor. Yol konusunda Senirkentliler eldeki bulgurdan da oldu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.