Senirkent’in Sorunları Çalıştayda Masaya Yatırıldı

Senirkent’in Sorunları Çalıştayda Masaya Yatırıldı

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Kasım 2017 17:14
Senirkent’in Sorunları  Çalıştayda Masaya Yatırıldı

2 günde 4 oturum şeklinde düzenlenen  çalıştayı değerlendiren Senirkent Belediye Başkanı Erol Civelekoğlu, tüm katılımcıları Senirkent’te ağırlamaktan mutlu olduğunu belirterek çalıştayın sonuçları itibarıyla ilçeye ve hemşerilerine katkı yapması temennisinde bulundu. 

Senirkent dışında yaşayan Senirkentlilerin temsilcileri ile Senirkent’teki yetkililer, “Senirkent’te ekonominin canlandırılması ve istihdam sağlanması” nı masaya yatırmak üzere buluştu.

Senirkent Belediyesi ile Senirkent Yükseliş Vakfının işbirliğiyle geçtiğimiz günlerde Senirkent’te “Senirkent Buluşmaları” adı altında çalıştay düzenlendi. 

Çalıştay, Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Açılış konuşması Senirkent Yükseliş Vakfı Başkanı Eczacı  R. Ziya Örmeci tarafından yapıldı. Örmeci konuşmasında çalıştayın düzenlenmesi gerekçelerini anlatarak çalıştaya ev sahipliği yapan Belediye Başkanı Erol Civelekoğlu ile katkıda bulunan dernek yöneticilerine ve tüm katılımcılara teşekkür etti. Daha sonra Belediye Başkanı Erol Civelekoğlu, tüm katılımcıları Senirkent’te ağırlamaktan mutlu olduğunu belirterek çalıştayın sonuçları itibarıyla ilçeye ve hemşerilerine katkı yapması temennisinde bulundu. 

Belediye toplantı salonunda gerçekleşen ve iki günde dört oturum şeklinde yapılan çalıştayı vakıf sekreteri Şaban İliksiz yönetti. 

Çalıştaya; Isparta’dan Senirkent Yükseliş Vakfı, Ankara, Antalya, İstanbul ve İzmir’de faaliyette bulunan Senirkentliler Dernek yöneticileri ile Manisa, Kütahya ve Afyonkarahisar’daki Senirkentlilerin temsilcileri ayrıca Senirkent’ten İl Genel Meclisi, Belediye Meclisi Üyeleri, Siyasi Partilerin temsilcileri, Muhtarlar, Esnaf Odaları, Esnaf Kefalet Kooperatifi, MYO yetkilileri ile Vakıf ve Belediye önceki Başkanları, İş adamlarından oluşan 70 dolayında Senirkentli katıldı.

ÇALIŞTAYDAN NOTLAR.,.. 

25 Kasım 2017 Cumartesi günkü saat 10:00 da başlayan ilk oturumda konuşmacılar tanışmanın ardından yetkili oldukları vakıf ve derneklerin yaptığı çalışmaları sundular. 

Saat 14:00 de başlayan 2. oturumda; Ankara Senirkentliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı İnş. Müh. Mustafa Başyiğit, Antalya Senirkentliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Av. M. Koray Ersal ve Antalya’dan katılımcı Futbol Danışmanı Zühal Çelikmez, Em. Öğr. Üyesi Prof. Dr. Hilmi Türker, Denizli’deki Senirkentlileri temsilen katılan İnş. Tek. H. İbrahim Çerçi, Senirkent MYO Dernek Başkanı Alettin Parlak, Afyonkarahisar’dan Em. İnşaat Müh. Mehmet Arıcan görüş, düşünce ve önerilerini sundular. 

Bu oturumda Senirkent Belediye Başkanı Erol Civelekoğlu da Senirkent Belediyesi olarak yaptıkları ve yapmayı düşündükleri projeleri tek tek ayrıntılı olarak katılımcılara sundu. 

İki oturumun genel değerlendirmesinin ardından katılımcılar, Senirkent Belediye Başkanı Erol Civelekoğlu’nun yöresel yemeklerden oluşan akşam yemeği programında bir araya geldiler. Burada da günün değerlendirmesi ve sohbetler yapıldı. 

26 Kasım 2017 Pazar günü saat 10:00 da başlayan 3. oturumda: İstanbul Senirkent Eğitim ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Ayan, İstanbul Senirkentliler Dernek önceki Başkanı ve Em. TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Yük. Muh. ve İşl. Müh. Ali Tavlı, İzmir Ege Sen-Der Başkanı Sebahat Yapaşan Yiğit, Kütahya’daki Senirkentlileri temsilen katılan Öğr. Halil Özcan, Manisa’dan katılan İşadamı Veli Devekaya, Em. Uzman Öğrt. Senirkent Yükseliş Vakfı 2. Başkanı Mehmet Fidan, İzmir Balçova Belediye Başkanlarından ve Ege Sen-Der Başkanlarından Ali İhsan Ülker, Ankara Senirkentliler Derneği ve Belediye önceki başkanlarından Hüseyin Baykal, Vakıf Önceki Başkanlarından Denetleme Kurulu üyesi ve Isparta Türkocağı Başkanı Op. Dr. Ş. Levent Başyiğit, Vakıf Denetleme Kurulu Üyesi ve vakıf önceki başkanlarından Av. Faik Yıldız, Senirkent Esnaf Kefalet Koop. Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi İbrahim Taşan, Senirkent esnaflarından Ahmet Yürekli, Isparta’dan katılan İş adamı Faruk Cabıoğlu, İl Genel Meclisi Üyesi ve AK Parti İlçe Başkanı Kadir Heybeli görüş, düşünce ve önerilerini konusunda geniş açıklamalarda bulundular. 

Çalıştayın son 4. Oturumunda bildiri ve önerileri değerlendirmek üzere bir icra komitesi/değerlendirme komisyonu kuruldu. Buradaki yapılan konuşma ve sunumların yazılı bir dökuman haline getirilmesi ve bu tür toplantıların 3-4 ay ara ile Senirkent’te yapılması kararı alındı.

Çalıştay sonunda; Senirkent Belediye Başkanı Erol Civelekoğlu ve Senirkent Yükseliş Vakfı Başkanı Ecz. R. Ziya Örmeci tarafından, Senirkent Yükseliş Vakfı yöneticileri Mehmet Fidan, Şaban İliksiz, Mehmet Ali Karcı, Erdal Ulukan, Erkan Türker, Müjdat Umutlu ile tüm katılımcılara “Katılım Belgesi” verildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum