Senirkent’te Ölüm Oranı Yüksek

Senirkent’te Ölüm Oranı Yüksek

Yayınlanma:
Senirkent’te Ölüm Oranı Yüksek

Senirkent Belediye Başkanı Erol Civelekoğlu her yerde olduğu gibi Senirkent’te de nüfusun azaldığını söyledi. Bunun sağlık, eğitim ve işsizlik gibi değişik sebepleri olduğunu, bu sebeplerin, nüfusun azalmasında Senirkent’te ölüm oranının yüksek olduğunu söyledi. 

Geçtiğimiz günlerde Ankara Senirkentliler Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin Kuyruk Sıkma Etkinliğinde konuşan Senirkent Belediye Başkanı Erol Civelekoğlu ilçe nüfusunun her geçen gün azamdığını belirterek bu nedenle dışarıdaki Senirkentlilerin ikametlerini ilçeye aldırmaları çağrısında bulundu.  

SENGETLİLER BAŞKENTTE KUYRUK SIKTI…

Senirkentlilerin geleneksel kuyruk sıkma etkinliği geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildi. Etkinlikte konuşan Ankara Senirkentliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı  Mustafa Başyiğit, İstanbul Derneği Temsilcileri, Yükseliş Vakfı Yönetim Kurulu adına Mehmet Fidan konuşmasında birlik ve dayanışmadan söz ettiler. Senirkent Belediye Başkanı Erol Civelekoğlu her yerde olduğu gibi Senirkent’te de nüfusun azaldığından bahsetti. Bunun sağlık, eğitim ve işsizlik gibi değişik sebepleri olduğunu, bu sebeplerin, nüfusun azalmasında Senirkent’te ölüm oranının yüksek olduğunu söyledi. 

Senirkent Belediyesi tarafından Kuyucak altında, Hastanenin doğusunda bulunan 4000m2 lik arsaya Yaşlı Yaşam Evi (mahalle tipi) yapılacağını belirten Belediye Başkanı Erol Civelekoğlu projenin yazın sonuna kadar bitebileceğini söylerken Senirkent nüfusunun 5060’a düştüğünü belirterek özellikle emekli olan hemşerilerinin ikametgahını Senirkent’e aldırmaları halinde devletin vereceği parayla daha çok hizmet yapma imkanı bulacaklarını sözlerine ekledi. 

Çok sayıda Senirkentlinin tatıldığı etkinlik,kuyruk sıkma , diri haşhaş helvası dövme, irmik helvası ikramı ile sona erdi.

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.