Şenliğe Rekor Başvuru

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından 3 Mayıs-18 Haziran 2011 tarihleri arasında bu yıl 18'incisi gerçekleştirilecek olan Liselerarası Ulusal Tiyatro Şenliği'ne bu yıl toplam 102 okul müracaat etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Nisan 2011 14:26
Şenliğe Rekor Başvuru

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından 3 Mayıs-18 Haziran 2011 tarihleri arasında bu yıl 18'incisi gerçekleştirilecek olan Liselerarası Ulusal Tiyatro Şenliği'ne bu yıl toplam 102 okul müracaat etti. Geçen yıla göre başvurularda yüzde 70 oranında rekor bir artış yaşandı.

 

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı'na bağlı Tiyatro Şube Müdürlüğü tarafından ulusal boyutta düzenlenen şenliğe yapılan 102 müracaat arasından Jüri Değerlendirme Kurulu ön eleme yaptı. Kurul, Antalya içinden 13, Adana, Batman, Bilecik, Düzce, Erzurum, Eskişehir, Hakkari, Isparta, İstanbul, İzmir, Manisa Muğla, Sakarya, Sivas illerinden 23 okul olmak üzere toplam 36 okulun başvurusunu kabul etti.

BAŞVURUDA YÜZDE 70 ARTIŞ
Liseler düzeyinde ve ulusal boyutta Türkiye'nin tek Tiyatro Şenliği'nin Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirildiğini vurgulayan Büyükşehir Belediye Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Müfit Kayacan, katılımın her geçen gün çığ gibi büyüdüğüne dikkat çekti. Geçen yıl 60 başvuru yapıldığını ifade eden Kayacan, bu yıl başvuru sayısının yüzde 70 oranında arttığını, şenliğe en çok başvurunun 30 okul ile İstanbul'dan geldiğine dikkat çekti.

KURA ÇEKİMİ 15 NİSAN'DA
3 Mayıs-18 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 18. Antalya Büyükşehir Belediyesi Liselerarası Ulusal Tiyatro Şenliği'ne Antalya'dan 13, İstanbul'dan 5, Adana'dan 3, Batman, Erzurum, Eskişehir'den 2'şer, Bilecik, Düzce, Hakkari, Isparta, İzmir, Manisa, Muğla, Sakarya, Sivas'tan birer okul katılacak. Şenliğe katılacak okulların gösterim günleri ise 15 Nisan 2011 tarihinde Büyükşehir Belediyesi Kültür Salonu'nda gerçekleştirilecek olan kura çekimi ile belirlenecek.

ŞENLİK RÜŞTÜNÜ İSPATLADI
Şenliğe yapılan müracaatların beklenenin üzerinde gerçekleştiğine dikkat çeken ABT Genel Sanat Yönetmeni Müfit Kayacan “Bu yıl şenliğimizi 18. kez düzenliyoruz. Yapılan 102 başvuru sayısına baktığımızda, şenliğimizin rüştünü ispatladığını görüyoruz. 6 lise ile çıktığımız yolda, bu gün 18. yaşımıza geldik ve 102 gibi rekor bir başvuru sayısına ulaştık. Marmara'dan Ege'ye; Akdeniz'den Doğu Anadolu'ya, İç Anadolu'dan Güneydoğu Anadolu'ya kadar her bölgeden müracaatlar aldık. Türkiye'nin genç tiyatro sevdalılarını Antalya'da buluşturuyoruz. Bu tiyatro sanatı ve Antalya'nın kültürel kimliği adına çok önemlidir” diye konuştu.

ŞENLİK TEMASI 'ÖZVERİ'
1994 yılında 6 lisenin katılımıyla başlayarak günümüze kadar aralıksız sürdürülen Liselerarası Tiyatro Şenliği, tiyatro sanatını öğrencilere sevdirmeyi, yaygınlaştırmayı, öğrencilerin sanat düzeyi ve bilinçlerinin yükseltilmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor. Her yıl yeni bir tema ile düzenlenen şenliğin 2011 yılı teması ise 'Özveri' olarak belirlendi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.