Şenol, Ateş Püskürdü Ama Bu Defa AK Parti’ye Değil

Partisinin il merkezinde bir basın toplantısı düzenleyen CHP İl Başkanı Vedat Şenol, zehir zemberek açıklamalar yaptı. Bu açıklamalar CHP’de uzun süre tartışılacağa benziyor…

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Aralık 2013 14:23
Şenol, Ateş Püskürdü Ama Bu Defa AK Parti’ye Değil

Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi adaylığı için ön seçime giden CHP’de tartışmalar durulmak bilmiyor. İl Başkanı Vedat Şenol, düzenlediği basın toplantısında CHP’nin parti içi demokrasiyle yeni tanıştığını söyledi.

CHP’LİLER PARTİ İÇİ DEMOKRASİYLE YENİ TANIŞIYOR
Şenol, “Belediye başkanlığı’nda geniş bir mutabakat olduğu için sandığa gerek görmedik. Ancak, kongreler sürecinde biz ön seçimden yana olduğumuzu söylemiştik. Genel merkezimizin gerek yok, demesine rağmen biz belediye meclisi ve il genel meclisi adaylığı için üyelerimizin önüne sandık koyduk. O sandıktan çıkan sonuca da kesinlikle itimat ediyoruz ve saygılıyız” dedi.

Ön seçimde İl Genel Meclisi adayı olarak sandığa giden Fevzi Gönüllü’nün Belediye Başkan Adayı Lütfü Çakmakçı’nın yoğun isteği üzerine kontenjandan Belediye Meclisi adaylığına aktarıldığını ifade eden İl Başkanı Şenol, “Ön seçimle ilgili tek değişiklik budur. Bunun dışında da hiçbir değişiklik söz konusu değildir” dedi.

CHP’lilerin parti içi demokrasiyle yeni tanıştığını ileri süren Vedat Şenol, “CHP üyeleri parti içi demokrasi ile yeni tanışıyor. Üyelerimizin yönetimde söz sahibi olması önemlidir. Ama ne yazık ki bugüne kadar hem Isparta’da hem de Genel Merkez’de parti içi demokrasi tam anlamıyla yaşanamadı” ifadelerini kullandı.

ESKİ İLBAŞKANI’NA ÇETE BENZETMESİ
İl Başkanı Vedat Şenol, açıklamalarında eski İl Başkanı Yusuf Erdoğan’a da sert ifadelerle eleştiriler yöneltti.

Şenol, “Halı Sarayındaki binamız 5 yıllık borcundan dolayı hacizlik duruma gelmişti. Biz göreve geldiğimiz günden bu yana o borçları ödüyoruz. Sayın Yusuf Erdoğan’ın bize teşekkür etmesi gerekirken bir takım ayak oyunlarıyla seçimlere müdahil olması hiç hoş değil. Örgütün ahengini bozmaya çalışan girişimlerini doğrusu hoş bulmuyoruz. Çalışan dinamik bir parti örgütüne karşı komplo düzeyinde işlere girmesi doğru değil. Dışarıda oluşmuş bir çeteleşme var. Aday adayları ile ilgili gayri ahlaki çalışmalar yapıldı. İl Başkanına karşı bir şebeke çalışma yürüttü ve kısmen başarılı oldular” dedi.

2 KİŞİ HAKKINDA DİSİPLİN İŞLEMİ
İl Başkanı Vedat Şenol, gazetecilerin sorularına rağmen isim vermediği iki kişi hakkında disiplin işlemlerinin başlatılacağını belirterek “2 kişi hakkında disiplin işlemleri başlatıyoruz. Hatta bir tanesinin emniyetlik bir durumu bile söz konusu” dedi.

MERKEZ İLÇE BAŞKANI NEDEN GÖREVDEN ALINDI?
İl Başkanı Vedat Şenol, düzenlediği basın toplantısında Merkez İlçe Başkanı Senayi Demirkol’un neden görevden alındığını da açıkladı.

Şenol, “Merkez ilçe başkanı ilçe yöneticilerinin güvensizlik bildirmesi sonucu görevden alınmıştır. Öncelikle kendisinden istifası istenmiş, istifa etmeyeceğini beyan etmiştir. Bu durum üzerine Merkez İlçe yöneticilerimizin tamamı istifa dilekçelerini verdi. Tüzük gereği yöneticilerin yarıdan bir fazlası istifa ettiği zaman yönetim düşer. Düşen yönetime atama yapılır, ancak kongreye gitmek zorunluluğu vardır. Seçim öncesinde kongreye gitmeyi doğru bulmadık. Biz de İl Yönetimi olarak Merkez İlçe Başkanımızı görevden aldık. Basın mensuplarımızın bilmesi gereken bu kadardır. İç detaylar basının bilmesi gereken şeyler değildir” dedi.

Vedat Şenol, görevden aldıkları merkez ilçe başkanı Senayi Demirkol’a da bugüne kadar CHP’ye verdiği hizmetler ve emeklerden dolayı da teşekkür etti.

GÖREVDEN ALINAN MERKEZ İLÇE BAŞKANI KONUŞTU:MAKAM İŞGAL EDİLMİŞTİR haberi için tıklayın

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum