Şenol: AKP IŞID'e Hep Sıcak Baktı

Ülkedeki sıcak gündemi değerlendiren CHP İl Başkanı Vedat Şenol, yaşananlardan AK Parti hükümetini sorumlu tuttu. Şenol, "AKP hükümeti IŞİD’e hep sıcak baktı. O nedenle bu günlere geldik” dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Ekim 2014 11:41
Şenol: AKP IŞID'e Hep Sıcak Baktı

CHP Isparta İl Başkanı Vedat Şenol,  “Türkiye terör belasına dahil olursa o zaman işin içinden çıkılmaz hale gelir. Kardeşler yakında bir birbiriyle ayrışmaya başlarlar” diyerek iç savaş uyarısı yaptı.

Suriye’de IŞİD terör örgütünün Kobani’ya saldırılarının protesto edildiği eylemlerde yaşanan olaylara CHP İl Başkanı Vedat Şenol tepki gösterdi. Şenol yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı’nın son günü yaşanan olaylar nedeniyle bayramın tadının tuzunun kaçtığını söyleyerek, “Biz Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı olursa Türkiye hızla iç savaşa sürüklenecek demiştik. IŞİD terör örgütünün doğuşunda ABD ile AKP hükümetinin ortak sorumluluğu var.

IŞİD, El-Nusra, Özgür Suriye Ordusu, Türkiye ile ABD’nin birlikte oluşturup lojistik destek verdiği örgütler. Orada Amerika şii -sünni mezhep çatışması çıkardı. Dikkat ederseniz, bu terör örgütü IŞİD önce şiilere saldırdı. Sonra Türkmenlere ardından en son Kürtlere saldırdı. Kürtlere saldırılıncaya kadar kimse bundan rahatsızlık duymadı. Bizim 48 vatandaşımız başkonsolosumuz da IŞİD tarafından kaçırılmıştı. Herkesin kafasında suni çelişkiler vardı. Bu elçilik görevlilerine 100 gün boyunca ulaşılmadı. Ama bir günde operasyon olmadan müdahale olmadan teslim edildi. AKP hükümeti IŞİD’e hep sıcak baktı. O nedenle bu günlere geldik” diye konuştu.

IŞİD terör örgütünün Kürt gruplara saldırması sonrası olayların başladığına dikkat çeken Şenol, “AKP ile BDP, Suriye ve Irak’taki terör gelişmelerinde birlikte hareket ediyordu. Esad ve Saddam rejimini yıkma konusunda birlikte hareket ettiler. Irak’ta Suriye’de diğer kesimlere saldırılar yapılırken kimsenin sesi çıkmazken, şimdi kendilerine dokunulunca herkes ayağa kalktı. Olaylar çıktı. Atatürk büstleri tekmelendi. Türk bayrakları yakılmaya başlandı. Kamu araçları tahrip edildi.

Sen IŞİD’i protesto ediyorsun ama Türkiye’nin kurumlarına saldırıyorsun. IŞİD ya da PKK terör örgütlerinin bizim için bir farkı olmaması lazım. Türk Devleti hepsine karşı tavır almak zorunda. Birine yumuşak birine sert tavır alamaz. Zaten Tayyip Erdoğan tezkerenin geçilmesinde müdahil oldu. IŞİD’e karşı koyma değil Esad’a saldırı varsa tezkerenin geçirileceğini söyledi. Sonuçta tezkere geçti.

Belki de tüm bunları bahane edip Suriye’ye girmenin aracı olarak kullanılacak. Türkiye terör belasına dahil olursa o zaman işin içinden çıkılmaz hale gelir. Kardeşler yakında bir birbiriyle ayrışmaya başlarlar. Zaten bunun provaları yapılıyor. Burada görev devlete düşüyor. Olaylara müdahil olunması gerekiyor. CHP olarak herkesi sağduyuya çağırıyoruz. Provokasyonlara meydan verilmemeli. Bu ülke bir iç savaşı kaldıramaz. Etrafımız kan gölü. Tüm örgütler partiler kitlelere sağduyu çağrısı yapmalı. Provokasyon yapanlar teşhir edilmeli. Bu tür provokasyonlar batıya sıçradığında önü alınmaz iç çatışmalar meydana gelir. Terör faaliyetlerine asla müsamaha gösterilmemeli. Türkiye’de iç savaşın tohumlarını kimse atmamalı. Devlet terör karşısında taraf tutmamalı. Terör önlenmelidir” şeklinde açıklamalarda bulundu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum