Şenol Çarşamba Günü Hakim Karşısına Çıkacak

17 Aralık Yolsuzluk Operasyonu sürecinde Başbakan Erdoğan ve yakınlarına hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında dava açılan CHP İl Başkanı Vedat Şenol, Çarşamba günü hakim karşısına çıkacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Haziran 2014 13:12
Şenol Çarşamba Günü Hakim Karşısına Çıkacak

Türkiye’de şok etkisi yaratan 17 Aralık Yolsuzluk Operasyonu sürecinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve yakınlarına hakaret ettiği gerekçesiyle savcılık tarafından hakkında dava açılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta İl Başkanı Vedat Şenol, 18 Haziran Çarşamba günü saat 09:00’da Isparta 1. Sulh Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.ajans32

SORUMLU BAŞBAKANDIR
Şenol, 17 Aralık sürecinde yaptığı bir basın açıklamasında “Devletin Bürokratları ve Bakanları Yolsuzluk ve Hırsızlığa Bulaşmış. Bu Durumdan da Birinci Derece Başbakan Erdoğan Sorumludur” ifadelerini kullanmıştı.

SÜRECİ PROTESTO ETTİK
Duruşmaya 1 gün kala Ajans32’ye konuyu değerlendiren Şenol, “17 Aralık sürecinden sonra bakanların ve başbakanın yakınlarının yolsuzluklara karıştığı ortaya çıktı. Bu süreçte yargıya ve emniyete müdahale edildi. Operasyonlar yapıldı. Biz de bu süreci protesto ettik ve halkımıza o yolsuzlukları, hırsızlıkları anlattık. Bu sürecin bir siyasi sorumlusu vardı ve o sorumlunun bizzat Başbakan Erdoğan olduğunu söyledik” dedi.

KİŞİLİK HAKLARINA HAKARET ETMEDİM
CHP İl Başkanı Şenol, yaptığı açıklamalarda Başbakan Erdoğan’ın kişilik haklarına herhangi bir hakaret kastı olmadığının altını çizerek “Biz sadece sürecin siyasi sorumlusu olarak Başbakan Erdoğan’ı istifaya davet ettik. Burada da dayanak noktamız, dönemin bakanlarından olan Erdoğan Bayraktar’dır. Ne demişti Bayraktar, ne yaptıysak Başbakan’ın emri ile yaptık. O halde bu sürecin ve hukuksuzlukların, yolsuzlukların ve hırsızlıkların siyasi sorumlusu da bizzat Recep Tayyip Erdoğan’dır” iddiasını yineledi.www.ajans32.com

İSTİFA İÇİN NEYİ BEKLİYOR?
Başbakan Erdoğan’ın siyasi eleştirilere tahammülü olmadığını ileri süren Şenol, “Bakın Güney Kore’de bir feribot batıyor ve Başbakan istifa ediyor. Acaba Recep Tayyip Erdoğan istifa etmek için neyi bekliyor?” diye sordu.

DURUŞMA ÇARŞAMBA GÜNÜ 09.00’DA
Savcılık tarafından açılan davanın ilk duruşması 18 Haziran Çarşamba günü saat 09.00’da Isparta 1. Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Şenol, açıklamasında partilileri ve vatandaşları da Çarşamba günü saat 09.00’da adliye önüne davet etti.ajans32

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum