Şenol: “Onları En İyi Bilenler, Yine Onlardır”

6 Nokta Körler Derneği’nin CHP İl Başkanı Vedat Şenol’a yaptığı ziyarette, bir engellinin yerel seçimlerde, seçilebilecek bir bölgeden belediye meclisine katılmasına karar verildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Ocak 2013 18:36
Şenol: “Onları En İyi Bilenler, Yine Onlardır”


6 Nokta Körler Derneği Başkanı İsmail Er, siyasi parti ziyaretlerine dün yaptığı CHP ziyaretiyle devam etti.
Engellilerin sorunlarını dile getirmek adına iktidar partisi ziyaretleriyle tura başlayan Başkan İsmail Er, dün ana muhalefet partisi temsilcileriyle bir araya geldi.

Görüşmede, CHP’nin, önümüzdeki yerel seçimde belediye meclisine bir engelliyi yerleştirmesine dair görüş birliğine varıldı.

“SİYASETTE GÖREV ALMAK İSTİYORUZ”
6 Nokta Körler Derneği Başkanı İsmail Er, CHP Isparta İl Başkanı Vedat Şenol’a yaptığı ziyarette, siyasilerin engellilere gereken desteği vermediği ifade ederek, yerel ve genel yönetimlerde görev almak istediklerini ifade etti.

Ziyarette engelliler ve karşılaştıkları güçlükler ele alınırken, yerel idarecilerin engellilere pozitif ayrımcılık yapmasına dikkat çekildi.
Er, “Biz, yerel yönetimlerde yeterince temsil edilmiyoruz. Yerel idarede il genel meclisinde, belediye meclisinde yer almak istiyoruz. Siyasi partiler, vazgeçilmez unsurlardır. Sorunlara çözüm noktasında, özellikle CHP’den girişim bekliyoruz” dedi.

“ONLARI EN İYİ ONLAR BİLİR”
CHP İl Başkanı Vedat Şenol ise, partisi adına özeleştiride bulunduktan sonra engelli vatandaşlara gereken değerin verilmediği doğruladı.
Anadolu şehirlerinde engellilere verilen hizmetlerin lüks hizmetler gibi göründüklerini kaydeden İl Başkanı Şenol, “Biz her ne kadar engellilerimiz adına bir şeyler yapmak istesek de, ‘Biz, sizin yerinize düşünürüz’ demek çok yanlış. Ne yazık ki bizler, siyasiler olarak ne kadar iyi düşünmek istesek de, engellilerin sıkıntılarını onlar kadar sağlıklı düşünemeyiz. Çünkü o hayatı yaşayanlar onlar. Yaşadıkları sıkıntıları en iyi kendileri biliyor ve en iyi çözümü üretmek de onların yerel ve genel yönetimlere katılmasından geçiyor” diye konuştu.

BELEDİYE MECLİSİNDE BİR ENGELLİ SÖZÜ
İktidar ve muhalefetin mecliste engellileri temsil eden milletvekili sayısının toplamda 2 olduğunu aktaran Şenol, bu sayının artırılması gerektiğini ve toplumun büyük yüzdesini meydana getiren engellilerin de haklarını siyasi yollardan aramaları gerektiğini savundu.

CHP Isparta İl Başkanlığı olarak engelli haklarının takipçisi olacaklarının altını çizen Şenol, önümüzdeki yerel seçimlerde seçilecek yerlerden bir engelliyi aday göstereceklerine dair söz verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.