Şenol Özel'den Özel Şenol'dan DAVACI

AK Parti Milletvekili Özel, CHP İl Başkanı Şenol'un kendisine basın yoluyla hakaret ettiği gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. O dava 5 Ocak'ta görülecek. Ancak dava öncesi bir hamle de Şenol'dan geldi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Ekim 2014 11:36
Şenol Özel'den Özel Şenol'dan DAVACI

AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, CHP İl Başkanı Vedat Şenol'un kendisine basın yolu ile hakaret ettiği gerekçesi ile savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.

Numan Kurtulmuş'un TBMM'de yemin ettiği sırada CHP İzmir Milletvekili Musa Çam'ın elindeki dövizle protesto ettiği sırada Recep Özel, protestoya müdahale etmiş ve Çam'ın elindeki dövizi alarak yırtmıştı.

Bunun üzerine bir basın açıklaması yapan CHP İl Başkanı Vedat Şenol, Özel'i yeniden milletvekili olabilmek için yalakalık yapmakla suçlamıştı.

İşte bu açıklamanın ardından Özel, basın yoluyla hakaret gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.

O dava 5 Ocak'ta görülecek. Ancak, dava öncesinde Vedat Şenol'dan Recep Özel'e karşı bir hamle geldi.

CHP'li Şenol, sosyal paylaşım sitesindeki hesabından Recep Özel'in ilk milletvekilliği döneminde 2004 yerel seçimlerinde Çukur Köyünde yaptığı bir konuşmada "80 yıllık pisliği temizliyoruz" ifadelerine gönderme yaparak, Atatürk ve Cumhuriyet'e hakaret gerekçesiyle Savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu kaydetti.

Recep Özel'in Çukur Köyü'nde ifade ettiği "80 yıllık pisliği temizliyoruz" sözü o yıllarda ülke gündemine oturmuştu.

Aynı süreçte AK Parti Ulukışla teşkilatı da seçim otobüsünün üzerine "84 yıllık karanlığa son" ifadesi yazmıştı.



Söz konusu slogan ve ifadeden yola çıkarak, İşçi Partisi Genel Merkezi işlem yapılması için Başsavcılığa başvuruda bulunmuş, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı ise AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel hakkında inceleme başlatmıştı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum