Sentetik Gülsuyuyla Mücadele Kararı

Sütçüler’in Çandır köyünde toplanan ITSO Meclisi, kentin ekonomik değerleri arasında yer alan gül ve ürünleri ile ilgili stratejik bir karar aldı. Isparta’nın kendi ayağına sıktığı kurşun olarak ta anılan sentetik gülsuyunun üretim ve satışının engellenme

Yayınlanma:
Sentetik Gülsuyuyla Mücadele Kararı

ITSO Meclisi Eylül ayı olağan toplantısını Sütçüler İlçesi Çandır Köyü’nde yaptı.
Meclis toplantısında, şehit yakınları, gaziler ve engelliler, sentetik gülsuyu ile Isparta’nın tanıtımı ve markalaşması adına önemli kararlar alındı.

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Eylül Ayı Meclis toplantısını, Meclis Üyesi İşadamı Osman Gökmen’in daveti üzerine Sütçüler Çandır Alim Can’ın işletmeciliğini yaptığı Canlar Alabalık Tesislerinde yaptı. Meclis Başkanı Osman Şahlan’ın yönettiği toplantıya, İş-Kur yetkilileri ile Sütçüler Esnaf, Sanatkarlar ve Şoförler Odası Başkanı Muharrem Özsüt, Çandır Köyü Muhtarı Ömer Baysal, Müezzinler Köyü Muhtarı Mustafa Akor, Şehler Köyü Muhtarı Davut Yüksel ile Melikler Köyü Muhtarı Ali Gökmen katıldı.

Meclis toplantısında ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen aylık faaliyetleri değerlendirdi. Geçtiğimiz ay yapılan yurtiçi yurtdışı fuar ve iş gezilerini anlatan Başdeğirmen, odanın faaliyetleriyle ilgili geniş bilgiler verdi. Başkan Başdeğirmen, ITSO’nun Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan talep ettiği gülün süs bitkilerinden çıkarılarak çiftçiye verilen desteklerin artırılmasıyla ilgili Bakanlıktan çıkan olumlu kararı değerlendirerek konunun detaylarını meclis üyeleriyle paylaştı. Başkan Başdeğirmen; ITSO olarak yaptıkları sonuç odaklı çalışmaların ve projelerin sunumunu ve değerlendirmesini yaptı.

ŞİRKET KURULUYOR
ITSO Başkanı Başdeğirmen’in değerlendirme konuşmasının ardından Meclis Başkanı Osman Şahlan gündeme geçti. ITSO Meclisi’nin bu ayki gündem maddeleri arasında yer alan ve Isparta’nın tanıtım ve markalaşmasına önemli katkı sağlaması düşünülen, tanıtım, markalaşma, bilişim, fuarcılık, kurumsal hizmetler,dış ticaret ve uluslararası pazarlama alanında üyelerin ortak ihtiyaçlarına hitap edecek ve kar amacı gütmeyen bir anonim şirketin kurulmasını karar verildi.

SENTETİK GÜLSUYU İLE İLGİLİ ÖNEMLİ KARAR
ITSO Meclisi’nin aldığı önemli kararlar arasında, Isparta’nın marka değeri olan gülden elde edilen kozmetik ürünlerinin kaliteli olarak üretilmesi ve satışının geliştirilmesine yönelik çalışmalar da yer alıyor. Özellikle sentetik gülsuyu üretiminin ve satışının engellenmesiyle ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapılmasına karar veren ITSO Meclisi, konuyla ilgili Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Kurumu ve diğer kurumlarla ile işbirliği yapacak. Yapılan çalışmalar neticesinde kozmetik sektöründe sadece doğal gül suyunun üretim ve satışının yapılması için güçbirliği yapılacak.

ITSO, ŞEHİT AİLELERİ, ENGELLİLER VE GAZİLERDEN ÜCRET ALMAYACAK
ITSO Meclisi, hizmet kalitesini en üst seviyeye taşıyacak projeler ve çalışmalarının yanı sıra sosyal içerikli projelere de imza atmaya devam ediyor. Bu çerçevede, ITSO Meclisi odaya kayıt yaptıran şehitlerin birinci derece yakınları, gaziler ve engellilerden oda kayıt ücreti alınmamasına karar verdi.

İŞ-KUR PROJELERİNİ ANLATTI
İş-Kur yetkilileri, ITSO’nun meclis üyesi işadamlarına, kurumun istihdama yönelik faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. İş-Kur Yetkilileri, şirketlerde iş yeri stajyerlik ve İş-Kur’un diğer uygulamaları hakkında bilgiler verdi. İstihdamın artırılmasına yönelik çalışmalarını anlatan İş- Kur yetkilileri, Aktif İş Gücü hizmetleri konusunda da bilgiler verdi. İşverenlerin taleplerine göre, İş’Kur’un meslek kursları açabileceğini belirten İş-Kur yetkilileri, özel sektörün de bu konularda başvuruda bulunmaları gerektiğini anlattı.

ITSO’YA SÜTÇÜLERDEN TEŞEKKÜR
ITSO’nun Meclis toplantısında, Sütçüler’in Esnaf, Sanatkarlar ve Şoförler Odası Başkanı Muharrem Özsüt ve köy muhtarlarının sorunları da konuşuldu.

Çandır Köyü Muhtarı Ömer Baysal, işadamlarına teşekkür ederek başladığı konuşmasında, Sütçülerin sorunlarını anlattı. Muhtar Baysal, “Çandır Köyü halkı ve çevre köylerle ilgili en büyük arzumuz Melikler Köprüsü, bizim kapımız bu köprüden açılacak sizlerden de yardım bekliyoruz. Ticaret ve Sanayi Odamızın değerli işadamlarının bize destek olacağına inanıyoruz.”dedi.

Melikler Köyü Muhtarı Ali Gökmen ise, bölgenin kalkınması için ulaşım sorunlarının çözülmesini istedi. Muhtar Gökmen, “Böyle bir toplantıyı köyümüzde düzenlediğiniz için teşekkür ediyoruz. Bu bölgenin turizm cenneti olabilmesi ile ticaret ve üretim bölgesinin ileriye gidebilmesinin önündeki en büyük sorun ulaşım. Yollarımızın yapılmasını istiyoruz. Melikler Köprüsünün yapılmasını istiyoruz. Bu konuda şuana kadar hiçbir adım atılamadı. Ama artık bir umudumuz var. Sizlerin de desteğiyle Melikler Köprümüzün yapılacağını düşünüyoruz. İşadamlarımızın bu konuda bize vereceği destek çok önemli.”diye konuştu.

Şehler Köyü Muhtarı Davut Yüksel de konuşmasında, ITSO üyesi işadamlarının Sütçüler İlçesi’nin sorunlarının çözümü noktasında gereken desteği vereceklerinden şüphesinin olmadığını söyledi.

BU EKİBİ DESTEKLİYORUZ
Sütçüler Esnaf ve Sanatkarlar ve Şoförler Odası Başkanı Muharrem Özsüt, de ITSO yetkililerinin ilin sorunlarının yanı sıra İlçelerdeki üyelerin sorunlarıyla da yakından ilgilendiğini söyledi. Isparta Ticaret ve Sanayi Odası yetkililerine teşekkür eden Özsüt şöyle devam etti:

“Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımızı ve ekibini burada görmek bizleri mutlu etti. Çünkü biz ilk defa Ticaret ve Sanayi Odası’nın İlçemizde böyle geniş katılımlı bir toplantı yaptığını gördük. Yakın köylerimizdeki arkadaşlarımızda ifade ettikleri sorunların yanı sıra, orman kooperatifleri ve sulama kooperatifleri ve balıkçılık kooperatifleri var. Orman kooperatiflerimizin sıkıntıları var. Bu konularla ilgili Başkanımız Sayın Şükrü Başdeğirmen çaba gösteriyor. Bunun dışında K belgeleriyle ilgili sorunlarımız vardı bunların çözümü için gereken desteği veriyorlar. ITSO’nun katkısıyla sorunlarımız çözüldü. Sütçüler ilçemizdeki ulaşım sorunlarının da çözüleceğine inanıyoruz. Buradan tüm ITSO ekibine teşekkür ediyorum.”

ITSO Başkanı Başdeğirmen ve Meclis Başkanı Şahlan da, ilçenin sorunlarıyla yakından ilgilenerek gerekli çalışmalarda kendilerine destek vereceklerini söylediler.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.