Sepet Güncellendi Maaşlar Kaldı!

Türk Emekli-Sen bugün yaptığı basın toplantısında Hükümeti ağır bir biçimde eleştirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Şubat 2012 12:42
Sepet Güncellendi Maaşlar Kaldı!

Türk Emekli-Sen bugün yaptığı basın toplantısında Hükümeti ağır bir biçimde eleştirdi. TUİK'in Enflasyon sepetini güncelleştirdiğini fakat Emeklilerin maaşlarında hiç bir şey yapmadığını belirten Türk Emekli-Sen Isparta Şube Başkanı Memiş Böcek basın açıklaması şöyle devam etti.

Cebimizdeki enflasyonla, TÜİK’in ilân ettiği enflasyon arasında en az 5 puan fark zaten varken, daha önce düşürülmesi unutulan gıdanın ve konutun sepetteki ağırlığı biraz daha düşürüldü. Ulaştırmanın arttırıldı. Sanki ülkemizde herkes bol bol seyahat ediyormuş gibi. Emekliler hayat pahalılığından bırakın seyahat etmeyi karnını doyuramazken; gıdanın sepetteki ağırlığının artırılması gerekirken  düşürülüyor,  ulaştırmanın artırılıyor. Enflasyonun düşük göstermek için enflasyon sepetinde yeni oyunlar oynanıp, sepet hesabı her ay değiştiriliyor. Sınırlı bir gelire sahip olan emeklilerin ve dar gelirlilerin her ay tüketim alışkanlıkları değişmiyor ki enflasyon sepetinin her ay değiştirilmesinin bize faydası olsun.

Bu şekilde tespit edilen enflasyonun doğruluğu hakkında artık siz karar verin. Yine ocak enflasyonu son üç yılın rekorunu kırdı, yıllık bazda TÜFE %10,61 , ÜFE %11,13 olarak gerçekleşti. Enflasyon ne kadar gizlenmek istense de bir yerden patlak veriyor.

Maliyete etki eden petrol ve doğal gaza % 15, vergiye % 10,26 zamlarla başta sepetteki ağırlığı düşürülen gıda ve konutla beraber her şeye % 50’nin üstünde zam gelirken hala enflasyon TÜFE’de % 10,61 , ÜFE’de % 11,13 demek, emekli ve dar gelirlilerle alay etmekten başka bir şey değildir. Sepet oyunları ile emekliler ve sabit gelirlilerin oyalanmasıdır.

Yaklaşık 10 milyon emekli ve dar gelirli bu sepetin altında eziliyor, hala Toplu Sözleşme Kanunu çıkarılıp, maaş zamları belirlenmedi. Kendilerine gelince 15 dakikada kanun çıkartanlar, 17 aydır Emekli ve Memurların Toplu Sözleşme Kanunu çıkartmadı.

Tarihinde ilk defa memur emeklileri de yeni yılda zam alamadı. Ama enflasyon aldı başını gidiyor. Bizler elektrik ve su faturalarımızı geciktirince bizden gecikme faizi alınıyor. Hükümet iki aydır bizim maaş zamlarımızı geciktirdi. Derhal emeklilere maaş zammından ayrı tutulmak üzere, 100.- TL telâfi artışı zammı yapılmalıdır. Bizim de maaşlarımızı güncelleyin de artık bu sıkıntılarımız  bitsin şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.