Ser Tur Sezonu Açtı

28 Eylül Pazartesi günü başlayacak yeni eğitim ve öğretim yılı öncesi ilimizde öğrenci servis taşımacılığı yapan Ser-Tur Kooperatifi sezonu açtı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Eylül 2015 18:51
Ser Tur Sezonu Açtı

Yeni eğitim-öğretim yılına eksizlik giren Ser-Tur'un sezon açılışında önemli mesajlar verildi.

Uzun yıllardır başarı ile Isparta'da öğrencilere yönelik servis hizmeti veren Ser-Tur Kooperatifi, 2015-2016 eğitim ve öğretim sezonu öncesi tüm hazırlıklarını tamamlayarak sezonu açtı.

Sezon açılışı nedeniyle ilk olarak üyelerle değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya Isparta Şoförler, Otomobilciler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Ahmet Tural, Ser­ Tur Başkanı Mehmet Yücedağ ve çok sayıda servis şoförü katıldı.

SER-TUR TÜRKİYE'YE ÖRNEK
Toplantıda konuşan Isparta Şoförler, Otomobilciler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Ahmet Tural, Ser-Tur’un Türkiye'ye örnek bir kooperatif olduğunu dikkat çekti. Başkan Tural açıklamasının devamında ise yetkililere korsan taşımacılığıyla ilgili mücadele çağrısında bulundu, servis sürücülerini ise kurallara uymaları yönünde mesajlar verdi.

KORSAN TAŞIMA ARAÇLARI CAN GÜVENLİĞİ TEHDİDİ
Başkan Tural, açıklamasında şunları söyledi ; "2015-2016 eğitim-öğretim sezonunun ertelenmesi siz öğrenci servis esnafının öğretim sezonuna daha iyi hazırlanması için iyi bir fırsat oldu, kanaatindeyim. Ülke gelenide 54 bin 886 öğrenci servis aracının bakımı, kontrolleri ve eksiklerinin giderilmesi için bu fırsat iyi değerlendirilmeli. Ser-Tur olarak geleceğimiz olan çocuklarımızın güvenliği için her türlü tedbiri almak zorundayız. Bu nedenle okul servis araçları kendilerine ait bir hizmet yönetmeliğine sahiptir. Okul servis aracı yaş sınırı 12'dir. 12 yaşından büyük araç kullanılamaz. Bakımları 6 ayda bir yapılır.Her yıl TÜVTÜRK kontrollünden geçer. Kontrolü yapılmayan araç trafiğe çıkamaz. Buradan velilere sesleniyorum. Ser-Tur Kooperatifine kayıtlı olan araçlar dışında araç kullanmayın. Bunların tercih etmenin ileride hayati tehlikelere yol açacağını unutmamalıyız.

1 Eylül 2015 tarihinden itibaren şoförlerimiz 26 yaşından küçük olmayacak. Daha önce aranan 3 yıl süreyle 'E' sınıfı sürücü belgesi sahiplik şartı 5 yıla çıktı. 'B' sınıfı sürücü belgesi sahiplik şartı 5 yıldan 7 yıla çıktı. Ayrıca yönetmelikte şoförler, son 5 yıl içerisinde, bilinçli taksirli olarak ölümlü trafik kazalarına karışmamış olmak, alkollü olarak araç kullanma ve hız kurallarını ihlal nedeniyle, sürücü belgeleri birden fazla geri alınmamış olmak ve yurt içi yolcu taşımacılığı sürücü mesleki yeterlilik belgesine sahip olmak zorunda. Servis şoförlerimizin hizmet sicilleri temiz olmalı, meslek etiğine, insan ilişkilerine, iş disiplinine, kişisel bakım ve hijyene dikkat etmeliler.

Trafik kuralarına uymalı, güvenliği gözetmeliler.Bilhassa çocuklarla uygun iletişim kurmaları çok önemli. Bu özelliklere sahip olup gelişmeleri için belirli zamanlarda eğitim verilmektedir. Korsan taşıma yapan araçlara çocuklarımızın can güvenliği açısından bir tehdit olarak görüyoruz. Emniyetimiz ve velilerimizin, eksikleri ve yanlışları kooperatife ve odaya bildirmelerini rica ediyoruz. Servis araçlarımızda görev yapan hostesler yani rehberler sorumlu ve yetkili oldukları işin niteliklerine sahip kişilerden seçilmeli, işin ehli kişiler olmalı. Sorumluluk sahibi şoförlerimizin ikinci gözü olan servis rehberlerimizin seçiminde titizlik gösterilmesi son derece önemlidir. Çalıştıkları zaman içinde tecrübe kazanlarını da önemsiyoruz. Hayati bir iş yapan servis şoförlerimizin topluma verdikleri hizmet kalitesinin daha kaliteli, güvenli ve sağlıklı olabilmesi amaca ile İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu arasında imzalanan protokol kapsamında ülke genelinde eğitim verilecek buda hizmet kalitesini artıracaktır. Bu duygu ve düşüncelerle yeni sezonun hayırlı olmasını diler, kazasız, belasız bir sezon temennisinde bulunuyorum"

Yeni sezona hazırız mesajı veren Ser-Tur Kooperatifi Başkanı Mehmet Yücedağ ise öğrenci velilerine seslendi, 'Rahat olsunlar, bize güvensinler' dedi. Ser-Tur Başkanı Yücedağ, Isparta halkına yollarda öğrenci indiren ve bindiren servis araçları konusunda duyarlı olmalarını istedi.

Sezon açılışı nedeniyle düzenlenen törende ise kurban kesildi, dua edildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.