Serik Yörükler Vali Oğuz'u Ziyaret Etti

Ataları, Aksu İlçesi Anamas Çayır Yaylasından Antalya’nın Serik İlçesine göç eden, Serik Yörükler Derneği Başkanı Mustafa Kuş ve yönetimi Vali Memduh Oğuz’u makamında ziyaret ettiler.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Şubat 2012 19:52
Serik Yörükler Vali Oğuz'u Ziyaret Etti

Ziyarette, Vali Oğuz’a Dernek Başkanı Kuş tarafından Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Soy Ağacını gösteren tablo hediye edildi.

Kendisinin de yarı Ispartalı olduğunu belirten Serik Yörükleri Derneği Başkanı Mustafa Kuş; “Biz 6 ay Aksu Anamas Çayır Yaylasında yaylayan, diğer 6 ayı Antalya’da geçiren Yörükler olarak, bu bölgenin çocuğu olarak Sayın Valimizi ziyaret etmekten dolayı büyük onur duyuyoruz. Sayın valimizin Yörükler ve Türkmenler adına gereken ilgiyi ve alakayı gösterdiğini uzaktan da olsa takip ediyoruz. Sayın Valimizi ziyaret etmek bugüne nasip oldu, kendilerine Büyük Atatürk’ün soy ağacı çalışmamızı hediye ettik.

Serik de BAKA’ya müracaat ederek bir kültür merkezi çalışması başlattık. 1,5 dönümlük Yörük otağından teşekkül eden, 24 Türk boyunu temsil eden, içerisinde çeşitli etkinliklerin yapılabileceği çok güzel bir proje hazırlayarak BAKA’ya sunduk. BAKA’nın yönetim kurulu üyesi olarak Sayın Valimize projemiz hakkında bilgi vermek ve proje için destek istemek için ziyaret ediyoruz” dedi.

Vali Oğuz; “Yörükler milli kültürümüzün özüdür”
Derneğin Denetim Kurulu Üyesi olan Cengiz Savaşeri ise; Dünya Yörük-Türkmen Birliğini kurmak için girişimlere başladıklarını ve bu ateşin dalga dalga yayılacağını ifade etti.

Ziyaretten duymuş olduğu memnuniyeti ifade eden Vali Memduh Oğuz; “Bana getirdikleri manevi değeri çok büyük olan hediye için arkadaşlara çok teşekkür ederim. Büyük Atatürk’le ilgili getirdikleri tablo benim için çok değerlidir.

Milli kültürümüz içerisinde önemli yer tutan, milletimizin özü olan Yörüklerle ilgili elimizden ne gelirse öteden beri yapmaya kararlıyız. Bu bizim ortak meselemizdir, arkadaşlarımızın yapacakları çalışmalarda her zaman beraber oluruz. Kendileri Isparta Vilayetinde hiç yalnız bırakılmazlar, bunun böyle bilinmesini istiyorum, bütün problemlerinin çözümünde yanlarındayız” dedi.

Ziyaret karşılıklı iyi dilek ve temennilerle sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.