Sermayelerini Yükseltmeyen Şirketler Tasfiye Edilecek

Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler odası başkanı Zafer Büyüknohutçu, sermayesi 50 bin TL’nin altında olan anonim şirketlerle 10 bin TL’den az olan limited şirketlerin sermayelerini 14 Şubat 2014’e kadar arttırarak Ticaret Siciline kaydettirmesi gerektiği

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Şubat 2014 17:33
Sermayelerini Yükseltmeyen Şirketler Tasfiye Edilecek

14.02.2011 tarih ve 27846 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren 6103 sayılı Türk Ticaret Kanunu’nun Yürürlüğü ve Uygulama Şekli Hakkında Kanun’un 20. Maddesine göre; 14 Şubat 2014 tarihine kadar, Anonim Şirketler sermayelerini 50 bin TL’ye, Limited Şirketler 10 bin TL’ye yükseltmemeleri halinde münfesih duruma düşeceklerdir.

Sermayesi eksik şirketlerin 14 Şubat'a kadar tamamlaması gerektiğini vurgulayan Büyüknohutçu, “Şirketlerin bu tarihe kadar sermaye artırımını gerçekleştirip ardından da Ticaret Sicili Memurluğu’na başvurarak, sermaye artırımını tescil ettirmeleri gerekiyor. Bu çok önemli bir konu. Belirlenen süre içerisinde sermayelerini öngörülen tutarlara yükseltmeyen şirketler, bu sürenin sonunda infisah etmiş, yani çalışmıyor kabul edilecek, ticaret hayatına devam edemeyecek. Ticaret Sicili, infisah eden bu şirketlerin tasfiye dışında bir işlem yapmasına izin vermeyecek.

Sermayesini yeni tebliğ uyarınca arttırması gereken şirketlerin, bu konuda ihmalkâr davranmayıp 14 Şubat’a kadar gereken artırımı yapmalarını özellikle hatırlatırım.” açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.