Servis Şoförlerine ‘Öğrenci Taşıma Güvenliği’ Semineri

Servis Şoförlerine ‘Öğrenci Taşıma Güvenliği’ Semineri

Yayınlanma:
Servis Şoförlerine ‘Öğrenci Taşıma Güvenliği’ Semineri

Trafikte Sorumluluk Hareketi çerçevesinde güvenli araç kullanımı ile ilgili seminer düzenlendi. Bu kapsamda taşımalı eğitim sisteminde öğrenci taşımacılığı yapan şoförlere bilgilendirme semineri verildi. 

Dün Isparta’da İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün koordinesinde Servis Şoförlerine yönelik olarak emniyet ve jandarmanın katılımıyla ‘Öğrenci Taşıma Güvenliği’ konulu seminer gerçekleştirildi. 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Hizmet binasının üçüncü katında bulunan Konferans Salonunda saat 09.30’da başlayan seminere; İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Mehmet Emin Yalçın ile İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığından yetkililer ve 160’ı aşkın Servis Şoförü katıldı. 

AMAÇ; ÖĞRENCİ SERVİSLERİNİN KARIŞTIĞI 

KAZALARI MİNİMUM’A İNDİRMEK 

Seminerde ilk olarak; servis sürücülerinin ve öğrencilerin uymaları gereken kurallar sinevizyon desteğinde anlatıldı. Okul servis araçları ve taşımalı eğitim servis araçlarının karıştığı kazaları azaltmak, çocukların trafik güvenliğini artırıcı önlemlerin belirlenmesi amacıyla servis şoförlerine İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Polisi ve Trafik Eğitmeni Hacı Arif Kara ile İl Jandarma Komutanlığı Trafik Tim Komutanı Jan. Kd. Bşçv. Gökhan Gürcan tarafından bilgiler verildi.

“KURALLARA UYMAK KEYFİYET 

DEĞİL, BİR ZORUNLULUKTUR” 

Servis şoförleri ve toplantıya katılanların karşılıklı soruları ile devam eden seminerde sorunların çözülmesi için yapılanlar ve yapılması gerekenler ortaya konuldu. İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Polisi ve Trafik Eğitmeni Hacı Arif Kara ile İl Jandarma Komutanlığı Trafik Tim Komutanı Jan. Kd. Bşçv. Gökhan Gürcan, servis şoförlerinin ve öğrencilerin uyması gereken kuralları anlattı. Eğitimciler; “Ülkemizde ve ilimizde taşımacı eğitim ile binlerce yüzlerce öğrencimiz evlerinden alınıp, okullarına kadar taşınmaktadır. Servis araç sürücülerimizin ve öğrencilerimizin yapmaları ve uymaları zorunlu olan, gerekli olan kurallar belirlenmiştir. İstenmeyen kazaların olmamamı için bu kurallara uyulması gerekmektedir" dedi.

“KURALLARA UYMAYANLARA 

GEREKLİ CEZALAR UYGULANIYOR” 

Hataların ve kural ihlallerinin can ve mal kaybına neden olacağını ifade eden eğitimciler; “Öğrenci taşıyan öğrenci servis sürücülerimizin donanımlı olmaları ve en önemlisi belirlenen tüm kurallara uymaları gerekmektedir. Yapılan denetimler sonucunda kural dışı hareketlerde bulundukları belirlenen sürücülerimize gerekli cezalar uygulanmaktadır. Bunlara meydan vermemek için öğrenci servis sürücülerimizin tüm belirlenen kurallara uymalarını istiyoruz” açıklamasında bulundu.

YALÇIN; “SEMİNERİN HEDEF 

KİTLESİ SERVİS ŞOFÖRLERİDİR” 

Söz konusu seminer ile ilgili olarak bir açıklama yapan Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Mehmet Emin Yalçın; “Bu seminerimizde öğrenci servislerinde görevli arkadaşlarımıza uymaları gereken kuralları anlatıyoruz. Buradaki amacımız; taşımalı eğitim sisteminde öğrenci taşımacılığı yapan şoförlerin trafik güvenliği, ilk yardım ve iletişim becerileri konusunda bilgi ve becerilerini artırarak, bu şoförlerin kapasitesinin geliştirilmesidir. Seminerin hedef kitlesi taşımalı eğitim sisteminde görev alan okul servis şoförleridir. Bunun yanında, okul servis şoförlerinin eğitimiyle görevlendirilen kamu görevlileri ile bu kişilerin proje çerçevesinde eğitilmesini sağlayacak proje ortağı ve paydaşı kuruluşların çalışanları da projenin hedef kitlesi içinde bulunmaktadır. Ayrıca, okul yönetimi, öğretmenler, veliler ve şoförlere yönelik iletişim çalışmalarıyla öğrenci taşımacılığı özelinde farkındalığı geliştirmek amaçlanmaktadır” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum