Servis Sorunu Yaşayan Öğrenciler Kayıt Aldırıyor

Atabey Anadolu Lisesinde yaşanan öğrenci servisi sorunu hem öğrencileri hem de velileri bezdirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Eylül 2014 09:37
Servis Sorunu Yaşayan Öğrenciler Kayıt Aldırıyor

Öğrencilerinin yarısı il merkezinden gidip gelen Atabey Anadolu Lisesinde belediyenin öğrenci servisine izin vermeyerek kendi araçlarının kullanılmasını istemesi nedeniyle şuana kadar 20 kadar öğrencinin kaydını aldırdığı belirtiliyor.

2014-2015 eğitim öğretim döneminin başlaması ile birlikle il merkezinde ortaya çıkan sorunların ilçelerde de yaşandığı görüldü. Atabey’de bulunana Anadolu Lisesi de bunlardan biri. Atabey Anadolu Lisesinde öğrenim gören öğrenciler ve velileri gazetemize ulaşarak servis sorunlarını anlattılar.

Atabey’de bulunan Anadolu Lisesinin 150 kadar öğrencisi bulunduğunu söyleyen veliler “okul öğrencilerinin yarısı Isparta il merkezinden gidip geliyor. Geçtiğimiz yıllarda il merkezine öğrenci servisi ile gidip gelen çocuklarımız bu yıl ise Atabey Belediyesinin araçlarını kullanmaya zorlanıyor. Bu sıkıntı nedeniyle çok sayıda öğrenci kaydını aldırmak zorunda kaldı” dedi.

Belediyenin kendi aracının kullanılmasını istediği bu nedenle de öğrenci servisi olarak çalışan araca trafik cezası kestirdiğini iddia eden veliler “belediye öğrenci servisine izin vermediği için servisçi birkaç defa trafik cezası yedi bu nedenle öğrencilerimizi getirip götüremeyeceğini söyledi. Belediyenin aracı ile gidip gelmek zorunda kalan öğrencilerimiz önce çeşitli mahallerden köy garajına otobüsle gidip, oradan Atabey’e gidebiliyor. Akşam üstüde aynı şekilde köy garajında indiriliyor.

Öğrenciler sabah okula yetişmekte bile güçlük çekiyor” diye konuştular.
İl merkezinden Atabey’e gidip gelen 80 kadar öğrenci bulunduğunu söyleyen veliler “servis kaldırıldığı için geçen yıldan okula devam eden 20 kadar öğrenci kaydını Isparta’ya aldırmak zorunda kaldı. Yine aynı nedenle servis olmadığı için bu yıl Atabey Anadolu Lisesini kazanan öğrencilerin bir bölümü de okula hiç kaydını yaptırmadı. Bu soruna bir çözüm bulunmasını istiyoruz. Yoksa çocuklarımız son senesinde okul değiştirmek zorunda kalacak” dediler.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.