Servis Yolu Trafiği Rahatlatacak

Eğirdir Belediyesinin kendi imkanlarıyla yaptığı servis yolu trafiği rahatlatacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Şubat 2013 14:35
Servis Yolu Trafiği Rahatlatacak

Eğirdir şehir içinden geçen Karayolu’nun yetersizliği ve orta refüjlerin bölünerek vasıtaların geçiş yamaları zaman zaman telafisi mümkün olmayan kazaları meydana getirince Eğirdir Belediyesi kendi imkanlarını zorlayarak Hastahane Kavşağı ile Yenimahalle Okul arasına servis yolu yapma hazırlığına başladı.

Servis yolunun Yenimahalle tarafından Hastahane Kavşağı’na doğru tek yönlü olabileceğini ve bu yolun yapılmasıyla Yenimahalle’deki okul önünden bölünen orta refüjün kapatılacağını belirten Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, “Orta refüjün bölünerek bir kavşak gibi kullanılmasından dolayı beklenmedik kazalar oluyor.

Hem cana, hem de mala zarar geliyor. Yenimahalle tarafından Hastahane’ye doğru ana yola çıkmak için en yakın yer Hastahane Kavşağı olunca, buraya ulaşmak için binaların önünden geçerek tek yönlü servis yolunun faydalı olacağını düşündük.

Öncelikle yolun açılabilmesi için Hastahane lojmanları bahçe duvarları önündeki ağaçlar, ağaç sökme makinesi ile sökülerek Akpınar yolu girişindeki dağ eteğinde değerlendirildi. Daha önce, ilk vazifeye başladığımızda Hastahane girişi ile Akpınar yolu arasında anayol yanından geçen bir servis yolu yapmıştık.

Şu anda Hastahane’den çıkan vasıtalar bu yolu tercih diyorlar. Bu servis yolu insanlarımızı sevindirdiği gibi her yönüyle rahatlık ve kolaylık sağlıyor. Şimdi de yapılmasını planladığımız yeni servis yolu büyük bir ihtiyacı giderecek. Mevcut duruma ve arazinin yapısına göre şimdilik tek yönlü servis yolunu yapmayı planlıyoruz” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.